banner797
  Chp ilçe Başkanlığına Nihat Oktay’ın gelmesiyle Bafra’da CHP’de önemli bir kıpırdama başlamıştı. Kadın kolları ve Gençlik kolları aktif hale geçmişti. Nihat Oktay Hoca köy ve mahalle ziyaretleri yapıyor. CHP’ yi sürekli gündeme taşıyordu.

BAFRA’DA CHP SEÇMENİ HARAKİRİ YAPTI

CHP 2014 seçimlerine kadar belediye başkanlığı seçimlerinde ya MHP’yi desteklemiş son 2009 seçiminde ise DP ile ittifak yapmıştı. Bu nedenle CHP Bafra’da yoktu.
Bu seçimler CHP için çok önemliydi.

Çünkü:
1-      CHP Türkiye çapında çok iddialıydı. Alınacak her oy CHP’yi AK partinin alternatifi haline getirecekti.
2-      CHP 2011 seçimlerinde köylerle beraber Bafra’da 16.000 çıvarında oy almıştı. Bu seçimlerde köylerde belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve büyük şehir belediye başkanlığı için oy kullanacaktı. Oy artırmasını bir kenara bırakalım CHP bu oyunu korusa bile belediye meclisine CHP listelerinde aday sokacak ve Bafra siyasetinde yer alacaktı.

3-      Bu seçimde alınacak her fazla oy ilk yapılacak genel seçimlerde Bafralı bir CHP adayının milletvekili listelerinde seçilebilecek bir sırada olmasını sağlayabilecekti.

4-      Alınacak başarılı bir sonuçla CHP bundan sonra ki her belediye başkanlığı seçiminde bende varım diyecekti.
CHP ilçe teşkilatı bütün bunları hesap ederek toplumun her kesimini de kucaklayabilecek, tanınma derdi olmayan Eczacı Kemal Ünlü’yü aday gösterdi. Türkiye’nin şartları müsait, aday uygundu. CHP teşkilatı ve adayı Kemal Ünlü bütün güçleriyle ellerinden geleni yaptılar. Mahalle ve köy ziyaretleri, basınla ilişkiler, basılı evrak, seçim büroları ve son konvoy dahil çalışmalarıyla her bir oya ulaşmak istediler.  Maddi imkânlarını zorladılar, performanslarını zorladılar, engelleri aşmak istediler. Ama CHP seçmeni harakiri yaptı. Partisini değil, AK partiyi devirmeyi düşündüler. Aslında bu Türkiye’de oluşturulan bir algının da sonucuydu. CHP’nin güçlü olduğu illerde MHP CHP’yi MHP’nin güçlü olduğu illerde CHP, MHP’yi desteklemelidir propagandası yapıldı.  Bu algının sonuçu iki partiyede yaramadı. İki partinin liderini tartışılır hale getirdi.
CHP Bafra’da belediye başkanlığında 5.992 oy aldı. Seçmen artışını hiç dikkate almasak bile CHP Belediye Başkanlığında 10.000 oyunu Belediye Meclisinde ise 9.000’ne yakın oy aldı. 6.500 oyunu Büyük şehir belediye Başkanlığında ise 12.000 oy aldı. 3.750 oyunu başka partilere büyük oranda da MHP’ye verdi. Bu durum sandıklarda oy dağılımlarında net bir şekilde gözüktü.
CHP seçmeni Bafra’da partisini zayıf düşürmüş, yok hükmüne getirmiştir. CHP seçmeni ilçe başkanının, yönetim kurulunun, gençlik ve kadın kollarının, Başkan adayının ve meclis üyelerinin emek ve çalışmalarına değer vermemiş, onların bu emeklerini heba etmiştir. CHP seçmeni bundan sonra yapılacak olan seçimlerde partisinden Bafralı bir milletvekili seçme şansını da zora hatta imkânsıza sokmuştur.
CHP seçmeni hem AK partiyi devirememiş hem de partisine büyük zarar vermiştir. Böyle bir seçmen davranışından sonra neden birisi çıkıp ben CHP’den Başkan adayıyım desin ki? Neden emek harcasın, alın teri döksün ve masraf yapsın ki?
Bütün bunlara niye temas ettik. İstiyorduk ki Bafra belediye meclisinde sosyal demokrat temsilcilerde olmalıydı.  Bu mecliste CHP olmalıydı. Büyük şehir meclisinde de Bafra’dan CHP’li bir temsilci iyi olurdu.  Bütün bunlar CHP için bir başlangıç olmalıydı. Bundan da Baframız ve demokrasinin kazançlı çıkacağına inanıyorduk. Bu nedenle bu vurguları yaptık.
Sonuç olarak CHP seçmeni bütün bunları atladı. MHP’ye destek verdi. Karar halkındır. Karar seçmenindir. Demokrasi budur. Bir sadece bir analiz yaptık. Hayırlısı olsun diyoruz.
ADMİN
A.D
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.