banner797
Maç üzerinden oyunu ve futbolcuları konuşacak olursak tam bir hayal kırıklığı diyebiliriz. Ama oynadığımız fikstür gereği maçlar diye konuşacak olursak mağlubiyetler normal. Normal olmayan şey ise oynadığımız futboldur.

 Her türlü eleştiriler olacaktır, fakat eleştiriler şahsi ve yönlendirici olmamalıdır. Oynadığımız oyuncular üzerinden konuşacak olursak tabiî ki söyleyeceklerim var. Takım kesinlikle çok ağır ve hantal bir oyun oynuyor. Oyun kurgumuzdaki istenen olayların bu şekilde iyi sonuç vermesi mümkün değil.

 Düşünün, savunma oyuncularımız hem top bizde iken hem rakipte iken kademeli oyun bilmediği gibi geriye kaçarak fiziksel özelliklerini adeta rakibin insafına bırakıyorlar. Öne hamle yok ve önde oynayan iki ön liberomuz İSMAİL VE SERKAN savunmadaki oyuncularımızın anlayışı ile oynayınca hücum yönünden tamamen rakibe esir olduk. Sprinter oyuncumuz olmayışı da işin diğer eksi bir yönü. Bu kadro yapımız ile ya oyun anlayışımızı veya oyuncuları değiştirmeliyiz diye söylemekle beraber rakiplerimizin bu takımlar olmadığını da belirtmeliyim.

 Mesafe kat edemeyen orta saha oyuncularımızın çokluğu inanın başımıza zayıf rakipler karşısında da iş açacaktır. Daha önce lig statüsünün yanlış futbolcu algılamasına sebep olacağını söylemiştim ama pek ciddiye alınmadığını görmekteyim. Eğer bu kadro yapısı ile ve bu santraforlarla oynayacak isek muhakkak bol pas ve set oyununa dönüşecek oyun formatlarında çalışmalıyız.

Bunun en güzel örneği ise hava topu hâkimiyetimizin hiç olmadığı halde hala SAMET üzerinden yüksek top oyununu tercih etmemizdir. Dönen toplarda ise çok geniş alan oyununu tercih etmemizden dolayı rakibi karşılamakta zorlanıyoruz. Buna katkı yapan diğer unsur ise kısa mesafeli koşulara sahip oyuncularımızın orta sahadaki fazlalığıdır. Alanı daraltarak kesin ve kesin olarak top bizde ve rakipte iken aynı hat üzerinde kalmadan kademeli oynamamız lazımdır.

 Kim ne söylerse söylesin rakiplerimiz bu takımlar değildir ve hangi düşünce ile lige başladığımızı unutmamamız lazım diyorum. Yönetici arkadaşlarımıza şunları söylemek isterim, eleştirilebilirsiniz ve ağır yaptırımlara maruz kalabilirsiniz. Ama bu takımın borçlarını ödeme yolunda gösterdiğiniz çabaları ben biliyorum ve diyorum ki, bu çabalarınız yanında takımı küme düşürmeme başarısı gösterirseniz büyük iş yapmış olursunuz. Öncelikle halkın ne için mücadele verdiğinize yönelik mesajların kamuoyuna duyurulması lazım. Teknik konular ne için oynadığımız anlamında giderilebilir ama psikolojik algılar maalesef bu tür algılar yüzünden giderilemiyor. Bizim takım küme düşmemeye oynuyor diye herkesin kafasına sokulması lazım.SAYGILARIMLA
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.