banner798
Artık olan olmuş maç bitmiştir, elimizden gelen bu imiş diyerek sakin olup sağlıklı düşünmeliyiz.

Eleştiriler tenkitler insanlara saygı çerçevesinde yapılıp birbirimizi üzmememiz lazım. Çünkü her yıl yazıp söylediğim gibi yine biz bize kalacağız ve yüz yüze geleceğiz. Daha önceki yazılarımızda defalarca bazı uyarılarımızı belirtmiş ve gerekenleri teknik açıdan söylemiştik. Ama maalesef teknik kadromuz bu anlamda kendi tercihlerini kullanarak erken havaya girmenin bedelini ağır bir şekilde ödemek zorunda kaldık.

Hatta bir yazımızda bir takımdan çok ağır bir tokat yiyebileceğimizi söylerken basit maçlar üzerinden alınan galibiyetlerin havasıyla birçok yanlışlıkları göremediler.Bugün oynadığımız ZARA maçında gördük ki hem fiziksel hem mental olarak bizden çok iyi bir takım.Uzun mesafeli  koşular ve uzun mesafeli paslarda öylesine aciz durumlara düştükki anlatmaya kelimeler yetmez.

Zara takımının 10 numaralı oyuncusuna adam markajı vererek adeta takımımızı o oyuncunun esiri haline düşürdük ve markajı hiç yapamayacak bir oyuncu ile yapınca rakip takımın ekmeğine yağ sürmüş olduk. Zara sporlu 10 numara öylesine taktiksel oynadı ki bizim orta alan oyuncularımızın kafası karıştı. O futbolcuda üzerimizde dans eder havada oynadı. Kenar oyunlarımızda ise yaptığımız bindirmelerde hucüm hattına iştirak eden oyuncularımız ise çakılı olarak top bekleyerek hem rakibin hamlelerine kolaylık sağladık hem de dönen toplarda 5.6 oyuncumuz oyundan düşerek rakibin kontra çıkışlarına kolay zemin hazırladık. Maç içinde topsuz koşularda öylesine başarısızdık ki anlatamam. 

Üzmemek ve kırmamak adına bazı teknik taktik görüşlerimizi üstü kapalı bir şekilde yazmaya çalıştık ama ince uyarılarımızla gördüğümüz ölçüde uyarmaya çalıştık olmadı. Şampiyonluk şansımızın var olduğunu bilmem söylememe gerek varmı. Ama bu şekilde ve bu teknik anlayışla mümkün değil. Gerekenler nasıl yapılır ne yapılır bilemem ama herkes birbirini üzmeden kırmadan gerekeni yapsın. Kalecimiz DÜNDARA yapılanları ise bir futbol adamı olarak yanlış bulduğumu söylemek isterim bugün karşı karşıya kurtardığı topları unutmamak lazım ayrıca bugünlere gelmemizde takımı kurtaran oyuncu olduğunu görmemiz lazım.

Hatasıyla sevabıyla demiştik, evet taraftarımızda bugün beklenenin aksine centilmence davranarak iyi bir örnek olmuştur. Futbolcularımızın eksiklerini ve aşırı streslerini alamayınca olabileceklerin önüne geçmemizde mümkün olmazdı ve öyle oldu. Hepimize geçmiş olsun diyorum. SAYGILARIMLA.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.