banner798
BASIN MÜDÜRÜ BASINI UZAK TUTTU!
 
BAFRA BELEDİYESİ BASIN MÜDÜRLÜĞÜ BASINI UZAK TUTTU
 
Yıllık 2.000.000 TL ( İki trilyonluk) bir bütçe ile çalışan ve bu bütçeyi sevk ve idare eden Bafra Belediyesi Basın ve Halkla ilişkiler müdürlüğüne belediye başkanı dayanmayacak gibi gözüküyor. Bildiğiniz gibi bir önceki belediye başkanı Şükrü Neiş aday dahi olamamıştı. Anlaşılan başkanlar gelip gidecek Basın ve halkla ilişkiler durduğu yerde duracak.
 
Acaba neden böyle oluyor?
Neden belediye başkanlarının etrafı duvarlarla örülüyor?
Başkanlar neden buna izin veriyor?
 
Bafra Belediye başkanı Zihni Şahin Bafra girişi peyzaj düzenlemesinden kent meydanına, Pazar yerinden, araç alımlarına, akıllı kent sistemlerinden asfalt şantiyesi ve plentine, sokak hayvanları barınağından doğal gaz çalışmalarına kadar sayısız projeyi hayata geçirdi. Bu yaz yoğun asfaltlamalar yaptı. Ama vatandaş bunlar hakkında yeterli bilgiye sahip değil.
 
Başkan Zihni Şahin binlerce açılış, ziyaret, etkinlik, cenaze ve düğüne katılmasına, başta okullar olmak üzere dernek, oda ve sivil toplum kuruluşlarının hemen hemen tüm etkinliklerine katılmasına ve desteklemesine, ilçemizi temsil noktasında ki her yerde olmasına rağmen halkın içinde olmadığının konuşulmasının nedenleri nelerdir?
 
Biz bir örnek verelim. Gerisini Başkana bırakalım.
 
Bafra Belediyesinin önemli bir projesi olan Canlı Hayvan Pazarı yapıldı. Bafra Belediye Başkanı kendi açıklamalarıyla, Hayvan Pazarı ile ilgili Bafra’nın ileri düzeydeki üst yöneticilere bilgiler vermek istedi. Bu nedenle davet yaptı. Canlı hayvan Pazarı Gezdi. Başkan orada bilgiler verdi.
 
“Yapılan Hayvan Pazarı ile Kurulu Alan:15000 M2,
Kapalı Hayvan Pazarı:6650 M2
100 Adet Büyükbaş Padoğu(Toplam:1100 Adet Büyükbaş),
24 Adet Küçükbaş Padoğu (Toplam:393 Adet Küçükbaş)
İdari Bina Ve Dinlenme Salonu: 220 M2,
Bay-Bayan Mescid:80 M2,
Bay-Bayan Wc:45m2,
Ambar:27 M2,
Karantina Padoğu:27 M2,
İndirme-Bindirme Rampası:6 Adet
ve Otopark:3000 M2 bir alana sahip devasa bir yatırım.”
  
Yapılan yer insanların gözlerinden uzak. Yapılırken de bittiğinde de kimse görmüyor. Kısacası halkımızın büyük bir bölümünün haberi dahi yok. Böyle bir davete ne yazık ki  Bafra Basını çağrılmıyor.Bu davet ve geziden  neden kimsenin haberi yok.”Acaba yeni Belediyecilik anlayışında,Bafra Belediye Basınında çalışan arkadaşlara,siz çekin,basına bu haberi geçin,yayınlayan olursa yayınlar,yayınlamayan olmazsa boş verin… Mi diyorsunuz.”
 
Basın camiasının yakından iyi tanıdığı, Bafra Belediyesi’nde halen aktif olarak işini sürdüren, Basınla alakalı da, kendisine koltuk verilen, Müdür Cemal Ergün, basında bulunan arkadaşlarla arası mı yok? Hiçbir arkadaşla arasının iyi olmadığından dolayı mı basını çağırmadı? Oysaki Müdür Bey bu işlerden sorumlu olacak bir MÜDÜR… Kendisi böyle bir proje açılışına Bafra’nın basınını çağırmasını GAFLET mi? Yorumu size bırakıyorum…
 
Oysaki bazı kişi veya kişiler ya bizi anlamıyor. Yâda biz kendimizi anlatamıyoruz. Bir şeyler yapılacağı zaman kamuoyunun nabzını bizlerle ölçüyorsunuz… Vatandaşların tepkisini çekecek… Yararına veya zararına olacağını düşündüğünüz zaman, bizi çağırıp toplantılar yapıyorsunuz. En azından Projeler tamamlandığında bizleri çağırın ki hizmetlerinize yer verelim. Kendi bakış açımızı ortaya koyalım. Sizin yapacağınız haber servisleri ile bu işler olmaz.
 
Sayın Başkan;
 
Etrafınız duvarlarla örülü,
Basın ve tanıtım işleriniz zayıf,
Belediyenin kurumsal itibarı az,
 
Sayın Başkan;
 
Vatandaşların gözünde itibarınız var,
İyi bir insansınız,
Önemli hizmetlere imza attınız.
 
Sayın Başkan;
 
Bu aralar ardı arkası kesilmeyen aleyhinizde haberler yayınlanıyor,
Belediyenin borç batağında olduğu söylentileri yayılıyor,
Belki daha başka şeylerde yapılacak
Yoksa Yeniden aday olmanızı engellemek için frene mi basıldı?
 
Biz bizim çizgimiz bu başlıklı yazı yayınladık. Biz Bafra için yapılan her güzel şeyi yayınlarız. Haber yapar, alkışlarız. Bize göre yanlış olan varsa eleştiri hakkımızı da kullanırız. Bizim partimiz olmaz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876