banner867
 1930 BAFRASPOR KONGRESİNE DOĞRU… 1

“BAŞKAN ŞAHİN YA VER KURTUL, YA AL KURTAR “

1930 Bafraspor için 2012-2013 sezonu Kayyumdan Şampiyonluğa giden bir başarı öyküsüdür. Ama şimdi kulislerde o kadar çok şey konuşuluyor, o kadar çok senaryolar çiziliyor ki, bütün bunları hayretle izliyor, ibretle takip ediyoruz. Bunca yaşanana rağmen tecrübe, bilgi ve başarının parayla satın alınacağını düşünenler var. Şampiyonluğun sadece parayla kazanılacağı yanlışına düşenlere şahit oluyoruz. Oysaki şampiyonluklar sadece büyük paralarla elde edilmemiş aksine aynı bizim gibi büyük paralar harcayarak düşen takımlar olmuştur.  Kulüpleri isimler, iş ve sosyal statüler idare etmez. Bunlar elbet de olacak ama kulüpler sadece bunlardan oluşmaz.

BAŞARININ ANAHTARIDA, BAŞARISIZLIĞIN ANAHTARI DA VARDIR

2012-2013 sezonu başlangıçta Bölgesel Amatör Lige katılamama tehlikesinin yaşandığı bir sezondur.

2012 2013 sezonu başlama arifesinde divan başkan yardımcılığını benim yaptığım kongrede bir avuç Bafraspor sevdalısıyla birlikte Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in talimatı ile temsilcimizin kayyuma düşmekten kurtulduğu bir sezondur.

2012- 2013 sezonu 4 kongre sonrasında yönetim kurulunun oluştuğu bir sezondur.

2012 -2013 sezonu tasarruf yapmak için, mali zorlukları aşmak için tekstil atölyelerinde malzemelerin dikildiği, sezon başı ve devre arası kampların yapılmadığı, her gün maddi zorlukların yaşandığı bir sezondur.

2012 -2013 sezonu herkesin bu zorlukları bildiği ve gördüğü için takımı süper amatöre düşürecekler diye feryadı figan ettiği bir sezondur.

2012-2013 sezonu bütün bunlara rağmen şampiyon olunup Profesyonel 3.lige çıkıldığı bir sezondur.

41.KERE MAŞALLAH AMA ŞAMPİYON OLALIDA 41 GÜN OLDU

Bu şampiyonluk, herkesin delicesine istediği, ama Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Kulüp Başkanı Hüseyin Çamaş için ise 2.ligin kapısında aldıkları takımımızın kendi dönemlerinde amatör lige düştüğümüzden dolayı da ayrıca itibar meselesi olan bir şampiyonluktur.

41 GÜN BOŞA GEÇTİ!

3.lige çıkmamızın üzerinden tam 41 gün geçmiştir. Her geçen günün çok önemli olduğu bir lige çıktık. Tam 41 gün bomboş ve hiçbir şey yapılmadan geçmiştir. Bol bol kulis yapılmış,  gizli kapaklı ya da açık seçik yönetim listeleri yapılmıştır.  Herkes konuşmuş ama hiçbir şey yapılmamıştır. Ne Hocaların, ne masörün, ne aşçının ve yardımcılarının kalan maaşları, ne de futbolcuların kalan maaşları ödenmiştir. Böyle yaparak emek verenlerin emeklerini ve alınan 59 puanı yok mu sayacağız. Ayrıca ne tesisler bakıma alınmış, ne statla ilgilenilmiş ne de bir yol haritası çizilmiştir. Her şey belediyeden ve belediye başkanından beklenmektedir.

BAFRAGAZETESİ.COM OLARAK HEP UYARDIK VE ÖNGÖRÜLERİMİZ ÇIKTI

www.bafragazetesi.com
olarak her sezon başında da sezon ortasında da sezon boyunca da temsilcimizin menfaatleri için sürekli uyarılar yaptık. Yine uyarıyoruz. Bu uyarılarımızı dikkate alın. Sadece 1930 Bafraspor için değil Galatasaray’dan Beşiktaş’a, Trabzonspor’dan Fenerbahçe’ye, Altay’dan Pazar spor’a, Düzyutspordan Ünyespora kadar her takım için değişmeyen gerçekler vardır. Kulüpler bu gerçeklere uydukları oranda başarılı olurlar. Bu gerçekler maddi imkânlar, bilgi, tecrübe, akıl ve iyi yönetimdir. Başarı binasının temeli bunlardır. Bu temelin üzerine personel yapısından, kaynak bulmaya ve alt yapı organizesine kadar kulübün kurumsallaşması birinci kat olarak çıkılır. İkinci katı teknik direktör, yardımcı hoca, kaleci hocası, Futbol şubesi sorumlusu, genel kaptanı, masör ve izleme komitesinin doğru seçilmesi oluşturur. Üçüncü katı ise doğru futbolcu seçimleri, iyi bir hazırlık dönemi geçirilmesi meydana getirir. 4.katta ise bir kulüp için olmazsa olmaz olan taraftar yer alır. Bu dört unsurun birliği, beraberliği, uyumu, tecrübesi, bilgisi, dayanışması ve aklı binayı göğe kadar çıkartır. Olmaz deyip bu gerçekleri yok sayarak hareket edersek bina temelinden çöker buna sebep olanlarda altında kalır.

İSİM İSİM YAZACAĞIZ!!!

www.bafragazetesi.com
olarak yıllardır her sezon bunları anlatmamıza rağmen ne yazık ki büyük bir bölümünün dikkate alınmadığını ve uygulanmadığını görüyoruz. Sanılmasın ki bundan sonra geçmişte bir dünya yanlış yapmış olanları, yanlış yapanları yazmayacağız. Hem de isim isim yazacağız. Bu bir tehdit değil, 1930 Bafrasporun geleceği adına yaptığımız bir uyarıdır. Su testisi kırılmadan yol göstermektir. Herkesin açık ve şeffaf olması elin taşın altına koymasıdır.

BU TAKIMA YAZIK ETMEYELİM!

www.bafragazetesini her seferinde yok sayanlar bu yok sayışla hareket edip oluşumlar yapanlar ne yazık ki sezon başladıktan sonra veya sezonun ortasında bize gelmektedirler. Biz deriz ki Sezon ortasını bekleyip takımımıza yazık etmeyelim. Söz konusu olan takımımızın başarısı ise tepeden bakıştan, yok sayışlardan ve hatalı yollardan vazgeçmek gerekmektedir.

YA VER KURTUL YA AL KURTAR

Bir hakkı teslim etmek gerekirse Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin spora çok büyük önem verdi. Başkan Şahin’i iç sahada her maçta gördük, deplasmanda gördük, antrenmanda gördük, iyi günde gördük, zor günde gördük. Alt yapıda gördük. Destegine  hayranım.

HESAPLAR 5 YILDIR BLOKELİ,BİZDE DİYORUZ Kİ!!!

Gelin görün ki Başkan takımı verse de alan yok, sahip çıkan yok. Kimse alınmasın belki herkes kendi cephesinde haklı olabilir. Kimi dinlesek diyorlar ki:  Yok, efendim takımın 1.500.000 TL civarında sigorta, vergi, futbolcu borcu varmış. Belediye başkanı bu borcu temizlemesi gerekiyormuş. Belediye Başkanı benim 4 yıl içinde yaptığım borç yok, bu benim dönemimin borcu değil işte borcun alacaklıları ve belgeleri bunlar dese doğrudur. Takımın banka hesapları rahmetli hocalarımızın vefatı nedeniyle 2.000.000 TL olarak tedbir olarak 5 yıldır bloke. Belediye Başkanı bu blokeyi kaldırmalıymış. Belediye başkanı benim bunda ne günahım var dese onda da haklı. Belediye Başkanı maliye, sigorta ve eski futbolculara olan kendi dönemiyle hiç alakası olmayan 1.500.000 TL borcu ödeyecek, rahmetli hocalarımızdan doğan 2.000.000 TL blokeyi ve İddiadan hacizleri kaldıracak, TFF ye ödemeleri yapacak, transfer tahtasını açacak, spor malzemelerini alacak, kampları yaptıracak, ulaşımı sağlayacak, personel verecek, yakacağı alacak, yemekhanenin tüm iaşelerini alacak. Transfer peşinatlarını ve maç başlarını ödeyecek. İddiadan ve TFF’den gelecek 800-000 TL kulübün olacak. Herkes belediye başkanı bunları yaparsa, bu imkânları sağlarsa Biz o zaman varız diyorlar . Biz de diyoruz ki.O Zaman bizde  varız bu kulübün başkana da yönetim kuruluna da size de ihtiyacı yok.

BAŞKAN BUNLARI DUYUYOR VE DİNLİYOR

Belediye Başkanı bütün bunları duyuyor ve dinliyordur. Bütün bunları biliyordur. Biz de o zaman diyoruz ki Sayın başkan bütün bunlar senin sırtında olacaksa hiç vakit geçirmeden AL KULÜBÜ KURTAR.

TRİBÜNLERDE YUHALANIR!!!

Eğer Belediye başkanı yanlış bilgilendirilerek maceralara itilirse, ekonomi, bilgi, tecrübe ve akıl bir araya getirilmeden bu temel atılmadan inşaata başlanırsa seçim döneminin yaşanacağı bu sezonda bu inşaat çöker belediye başkanı Zihni Şahin bey ciddi yara alır. Tribünlerde yuhalanır. Yöneticiler ise sokakta rahat gezemez.

BU YAZILARI SEZON BOYUNCA SÜRDÜRECEĞİZ!

Bu yazımıza Bafra Kongresine doğru başlığını verdik. Baktık ki olmuyor, gidişat ters istikamet de kongreden önce Bafra Kongresine doğru(2- 3)başlıklı yazılarımızda doğrularımızı perçinleyerek, somutlaştırarak yazmaya devam ederiz. Buna bir sezon boyunca da sürdürürüz.

ADEM DİLEK
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876