banner797
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in başkanlıktaki seyri seferi 2009 yılının Nisan ayında başladı. Başkan Şahin 35 ayı geride bırakmak üzere yani başkanlıkta 3.yılını dolduruyor.
Başkan şahin’in seyri seferi başlamadan önce genel kanaat Bafra’da ki seçimleri AK Partinin kaybedeceği ve MHP’nin kazanacağı yönündeydi. Belki bunu AK Parti Kurmayları da tespit etmişti. Çünkü AK parti kamuoyu anketlerini önem veren ve bundan en iyi şekilde faydalanan partiydi. Herkes AK Partinin adayı mevcut Belediye Başkanı Sayın Şükrü Neiş’in olacağını düşünüyordu. Çünkü adaylık içinde başka bir aday çıkmamış ve başvuru da olmamıştı. İşte tam bu sırada bir anda Bafra’nın gündemine evlere ve işyerlerine gelen telefon anketi bombası düşmüştü. Ankette Sayın Zihni Şahin’in de ismi vardı. Ta yukarılardan Zihni Şahin ismi kamuoyuna sunulmuştu. Kamuoyu Zihni Şahin’i tanıyor ve seviyordu. Aday adaylığına dahi müracaat etmeyen Zihni şahin anketler sonucunda AK partinin belediye başkan adayı oldu. AK parti seçimi ancak Zihni Şahin ile kazanacağını hesap etmişti.
Bu karar ile Ak parti teşkilatı, gençlik kolları, kadın kolları kısacası Şükrü Neiş’in adaylığına göre tanzim edilen seçim süreci alt üst olmuştu. Seçimin iddialı partisi MHP ve adayı Sayın Hasan Aslan’ın ise elindeki seçim ve propaganda kozları elinden uçup gitmişti. Bununla birlikte AK Partide bir dağınıklık süreci başlamıştı. Zihni Şahin’in ise bugünde devam eden ve hiç bitmeyecek zor bir süreci başlamıştı. AK partide ki dağınıklıkları toparlaması, 2004 seçiminde de Ak Partiden aday adayı olmasına rağmen 5 yıl AK parti içinde aktif siyasette bulunmayışı nedeniyle dışarıdan bir aday konumu ile kaybolan motivasyonları harekete geçirmesi, meclisini oluşturması, seçim ekipleri kurması, parti ile koordineyi sağlaması, kendini kabul ettirmesi gibi zorlukları bulunuyordu. Birde kamuoyunda Şükrü Neiş’e haksızlık yapılmış kanaati vardı. Kısacası Sayın Zihni Şahin’in bütün bu zorluklarla başa çıkması gerekiyordu. İşi kolay değildi.
AK Parti tarafından kısa sürede açılan 3 seçim bürosunun açılışları çok sönük geçmiş açılışlara halkın ve partililerin katılımları yok denecek kadar az olmuştu. Tam bu sırada Zihni Şahin beklide seçimi aldıracak, en önemli ve dönüm noktası olan ve Bafra’da ilk defa yapılan, Projelerini anlattığı Bafra belediyesi Kültür merkezinde ki programı her şeyin değiştiği an oldu. Proje tanıtım programı İyi duyurulmuştu. İyi hazırlanılmıştı. Şiddetli yağmura rağmen salonun dışına taşan bir kalabalık olmuştu. Başkan projelerini sinevizyon eşliğinde sundu. Mükemmel bir konuşma yaptı ve projelerini anlattığı kitabını dağıttı. Salonda heyecan, coşku ve umut oluşmuştu. AK parti içinde seçim başlamış oldu.
Başkan Şahin dağınıklığı toparlamıştı. Başkan Şahin’in önceden var olan kişiliği, karizması, hocalığı, başkanlıkları, eğitim kurumu kurucusu ve müdürlüğü, seçim döneminde ki ev sohbetlerinde, kahvehanelerde ve mitin alanlarındaki konuşmaları, gazetelerdeki internet sitelerinde ki demeçleri, projeleri, televizyon programları topluma inanılmaz bir atmosfer, heyecan, umut ve güven vermişti.
Başkan Şahin seçimi mükemmel olarak yönetiyordu. Sabırlı ve birleştirici yapısı, hoşgörüsü, kararlılığı, sade ve anlaşılır konuşmaları, projelerinin yapılabilir olması, tanıtım ve propaganda faaliyetlerinin akılcı olması, sürekli anketlerle nabzı tutması buna göre yön ve propaganda tayin etmesi, olmayacak vaatlerden uzak ve samimi konuşmaları, kimseye sataşmaması, seviyeli bir seçim çalışmaları yapmasıyla her geçen günde başkanlığa adım adım yaklaştı.
 Biz basın olarak Başkan Şahin’in ve diğer adaylarında tüm çalışmalarını ilk andan itibaren her anıyla takip ediyorduk. Başkan Şahin’in tutarlı ve akılcı seçim çalışmalarını yakinen görüyorduk. Başkan Şahin yerel gazeteleri, internet sitelerini, radyo ve televizyonları en verimli şekilde kullanıyordu. Propaganda üstünlüğünü sağlamıştı. Tek eksikliği olarak gözüken Şehir süslemesini ise son 10 günde yaptığı atakla kapatmıştı. Her mahallede pankratları, ev balkonlarında resimleri ve Ak parti Bayrakları yer almaya başladı. Açık hava mitingleri kalabalık ve canlı oluyor. Programları SMS sistemi ile partililere ve vatandaşlara duyruluyor, konvoyları diğer partilerin konvoylarından çok daha kalabalık oluyordu. Bu şekilde Psikolojik üstünlüğü de sağlamıştı.
Seçim çalışmalarının en yoğun olduğu dönemde Türkiye çok üzücü bir haberle sarsıldı. Milliyetçi ve muhafazakâr kesimin çok sevilen ismi BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu hepimizi sarsan bir helikopter kazası geçirmiş ve enkaza da Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarına ulaşılamıyordu. Tüm partiler ve liderleri Türkiye genelinde ki programlarını ve seçim çalışmalarını iptal etmişti. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun çok yakın arkadaşı olan Zihni Şahin’de sesli ve müzikli tüm çalışmalarını durdurdu. Son gün gelenek haline gelen konvoyunu ise seçimi kaybedeceğimi bilsem kesinlikle yapmayacağım diyerek kararlı bir duruş sergilemişti. Başkan Şahin her riski alarak tüm seçim ekibiyle partisiyle, meclis üyesi adayları ile birlikte erdem ve vefayı göstererek konvoyı yapmadı. Bir gün sonra yapılan seçimlerde de Bafra’nın Belediye Başkanı oldu.
AK parti 2007 genel seçimlerine göre oyunu % 8 gibi büyük bir oranda kaybederek 2009 mahalli seçimlerinde % 38 oy almıştı. Başkan partisiyle, seçimi yürüten ekipleriyle, gençlik kollarıyla, hanımlar teşkilatı, milletvekilleriyle ve sahada olan tüm çalışma arkadaşlarıyla inanılmaz bir performans göstermiş, akılcı ve tutarlı bir seçim kampanyası yöneterek AK Partinin Türkiye genelinde aldığı % 38 oy oranından daha fazla oy alarak % 43’lük bir oy oranıyla Başkanlığı kazanmıştı. Dedik ya başkan hep zor süreçlerden geçiyor. MHP seçim kurullarının tüm kademelerine müracaat ederek seçime itiraz etti. Sonuçta fark daha da artıyordu ve sonunda başkan Şahin mazbatasını aldı.
Bafra yeni başkandan ne bekliyordu? Başkan ilk önce nereden başlayacaktı? Bafralının Umutları gerçeğe dönüşecek miydi? Başkan ekibini muhafaza edecek miydi? Başkan nasıl bir ekip kuracaktı? Kalan 2 yıllık süreçte neler olacak? Başkan bu zorlukları neden yaşıyor? Başkan bir yerlerde hata mı yapıyordu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 5 yıl önce

Zihni şahin kendine güveniyorsa akören girmesin kazanabiliyordu? Bakarsın kaç oy alıyor zaten şükrü neis hakkını yiyenleri ALLAHA havale etti eğer o secimde kendisiyle devam edilseydi gene kazanırdı bu benim görüşüm zihni başkana diyecek sözüm yok iyi biri sakin biri