banner798
ADMİN YAZIYOR PROJELER DÖNEMİ ....


Başkan Şahin, İlk yılını mali disiplini sağlamak, işçi ve esnaf borçları ödemek, ziyaret ve iade ziyaretlerle geçirdi. Başkan bu ara stratejik planını ve buna uygun projelerini ve kaynaklarını da hazırlayarak zaman kaybına neden olmadı.
Başkan Şahin’in seçimlerde yayınladığı ve ilgi gören projeler kitabı önümüzde duruyor. Bizde inceliyoruz. O günde bugünde gördüğümüz başkanın projeleri Bafra’nın ihtiyaçlarına yönelikti. Devlette devamlılığı da esas alıyordu. Bu akılcıydı. Ama kafalarda ki soru şuydu: Başkan bu projeleri yapabilecek miydi? Başkanın projeler ve stratejik kitabında yer alan projeler şunlardı: İçme suyu arıtma tesisinin tamamlanması, Asfalt Şantiyesi ve plenti, Kent Meydanı, Pazar yeri, yağmur suları deşarj hattı, eski kanalizasyon hattının temizlenmesi, Bafra girişi peyzaj düzenlemesi, araç ve iş makineleri alımları, ilçemizin hali hazır çalışmaları ile eş güdümlü Bafra’nın akıllı kent otomasyon istemine geçmesi, canlı hayvan pazarı, sedde projesi, kültür merkezi, engelliler parkı, muhtarlık binaları, zemini kaucuk kaplı çocuk oyun parkları, meslek kursları, sokak hayvanları barınağı, örnek sokaklar, otogar, sebze ve meyve haliydi. Başkanın bu projeleri iddialı projelerdi. Başkan bunları hayata geçirebilecek miydi? Kafalarda soru işaretleri vardı. Siyasette işte projeler denildiğini ama yapılmadığını halkımızda çok görmüştü.
Başkan Şahin farklı yapısını burada da ortaya koydu. Başkan açıkladığı projelerin bir bir inşaatına başladı. İçme suyu arıtma tesisini bitirdi. Yanında 6 yeni su kuyusu açarak olası su sıkıntısının önüne geçti. Asfalt şantiyesi ve plentini kurdu.

Yanına Asfalt bakım ve onarım aracıda aldı. Pazar yeri yapıldı.
Bafra girişi peyzaj düzenlemesini tamamladı.
Yanına Asri mezarlığın önünde 100 araçlık oto park ve mezarlık içi düzenlemeleri yaptı. 
Bafra Kent Meydanı Karadenizin en büyük meydanı olarak yer altı otoparklı şekilde yapıldı.
32 yeni iş makinesi ve araç aldı. Araç kiralamaya sone verdi. Hali hazır çalışmalarını yaptı. 
İlçemiz E- belediye ve akıllı kent otomasyon sistemine geçti. Yağmur suları deşarj hattı çalışmalarına başlandı.
286.000 metre eski kanalizasyon hattı temizlenerek yağmur suyu deşarj hattına dönüştürüldü.
Bu şekilde Başkan Zihni Şahin umutları boşa çıkarmadı.
Başkanın yaptığı projeler arasında yer alan Pazar yeri eski pazara göre çok iyi olmasına rağmen bizce ve toplumun bazı kesimlerince eksikti. 

Başkanın projeleri arasında tam olarak tatmin olunmayan tek proje olarak göze çarptı. Bu projede yer altı oto parkı olsaydı ve Pazar yeri daha geniş bir alana yayılsa bu projesi hiç bir tenkite uğramazdı. Başkan Şahin pek çok toplantıda bu konuda ki görüşleri haklı buldu. Bununla birlikte eski pazarın Hindistan pazarlarını andıran görüntüleri aklımıza geldikçe yeni Pazarı pek eleştirme hakkımızda olmuyor. Eleştirimiz başkanın vizyoner liderliği yanında bu projenin eksik kalmasıdır.  

Araştırmamız sonucunda Başkan Şahin’in seyyar satıcıları bir alana toplayacağı bir projesi olduğunu da burada belirtiyoruz. Bu çok yerinde bir hizmet olacaktır.
Bu dönemde Bafra için özellikle bazı mahallerimizi etkileyen bir tesis kuruldu. OSB içinde kurulan Balık yağı fabrikası yaydığı kokuyla çok tenkite uğradı. Bir tesis bu kadar çok koku yayıyorsa ya bir donanım (Arıtma) eksiği vardır. Eksiği yoksa da izin verilmemeliydi. Bu tesisin bir eksiği varsa yetkililer bu eksiklik tamamlanana kadar tesisin çalışmasını durdurabilir. İnsanlarımız bu kokuyla yaşamak zorunda değil. Sayın Kaymakamımız, başkan Şahin ve Ticaret odamızın Bafra Organize Sanayine yapılacak fabrikalarda bunları da hesap ederek bundan sonra daha dikkatli ve duyarlı davranmaları gerektiğine inanıyoruz. Çünkü Bafra’nın gündemine doğal gaz çevrim santrali de gelmektedir. Bu konuya şimdilik girmiyor ve başka bir yazı dizimize bırakıyoruz. Orada her yönüyle ele alacağız.
Başkanın yetersiz kaldığı bir konu daha vardı. Bu da kaldırım işgalleri konusuydu. Başkan Şahin kaldırım işgalleri ile bir mücadele başlattı. Ama mücadelesini tam olarak sürdüremedi. Mücadelesi yerindeydi ve halk desteği de almıştı. Ama bunu devam ettirmemesi doğru olmadı. Kaldırım işgalleri yayalara büyük haksızlık ve şehircilik adına da çirkin bir görüntüdür. Bir eğitim. Bir süreç ve çalışma sonunda yapılacak düzenleme ile bu konuda ki mücadele sonuca ulaşabilir. Biz burada başkana bir öneride sunuyoruz. Kırmız, yeşil ve mavi hatlar oluşturularak, kaldırımların mevkii ve kullanım yoğunluğuna göre esnaflara kolaylık sağlanabilir. Kırmızı hatlı alanlarda kaldırım işgalleri tamamen yasaklanır, yeşil ve mavi hatlı alanlarda ise belli bir alan esnafa tahsis edilebilir. Bu uygulama aynı zamanda araç parkları içinde yapılabilir. Bafra artık şehir olmalıdır. Araçlar her yere park edilmemeli. Kısa süreli park imkânları sağlanabilir. Bu imkânda jeton ile bir ücret karşılığı olmalıdır. Bütün bunlarla birlikte fırın, kasap, pastane gibi gıda üreten ve satan işyerlerinin sıkı denetiminde ise başkan ve zabıta olumlu puan aldı.
Bir sonraki yazımızda Başkanın olmazsa olmaz dediği projeleri neler? Başkanı en çok hangi konularda bunaldı? Başkan hangi takımı tutuyor? Ve daha pek çok konu yer alacak.
Devam edecek…..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.