banner798
  Başkan Şahin’in olmazsa olmaz dediği proje sedde projesi.  Başkan Şahin bu vizyon projenin Bafra’yı değiştirecek bir proje olduğuna inanıyor. Başkan bu düşüncesinde bizce de son derece haklı. Başkan bu projeyi hayata geçirmek için tüm imkânlarını kullanıyor. Bu nedenle ilgili Bakanlık ve bürokratlarla sürekli görüşme halinde ve defalarca Ankara’ya giderek görüşmeler yaptı. 

Başkan bu çalışmalarının sonuçlarını da görmeye başladı ve sedde projesi için il çalışmalar DSİ tarafından başlatıldı. Başkan kafasında projede yer alacak tüm donanımları oluşturmuş durumda bu konuda KTÜ’ de görev yapan Bafralı hemşerimiz Prof.Dr. Mustafa Var ve ekibiyle de defalarca istişarelerde bulundu ve çeşitli proje örnekleri oluştu.  Başkan bu projeyi hayata geçirecek görünüyor. Bu durumda da Bafra tarihinde yerini almış olacak.

Başkan Şahin Oto gar ve sebze hali projeleri için karar verme noktasında. Bu yıl içinde yer belirleme ve proje çalışmalarını başlatacak ve 2013- 2014 yılları arasında bu iki önemli projede tamamlanmış olacak.
Eğitimci kimliğini her zaman ortaya koyan başkanın önemli bir müjdesi de çocuklar için. Başkan Şahin Çocuk Trafik Eğitim parkı kuruyor. Bu modern düşünce ile Başkan geleceğimiz olan çocuklarımızın trafik konusunda fiili olarak eğitim almalarını sağlayacak. Bu eğitim parkında,  pist köprüler, trafik ışıkları, trafik levhaları, ilk yardım bölümleri, akülü arabalar ve eğitim için gerekli tüm unsurlar yer alacak. Okullardan gelen öğrencilerimiz, öğretmenleri, trafik polisleri ve belediye görevlileri eşliğinde akülü arabalarla bu eğitim pistinde pratik eğitimler alacak ve eğlenecekler. Küçük yaşta bir bakıma arabalar sürecekler.  Kendilerini geliştirecekler.
Yaptığımız araştırmalar sonucunda Başkan Şahin’in 1930 Bafra spor ve yerel takımlarımız dışında, koyu bir Samsun spor taraftarı olduğunu öğrendik.  Başkan Şahin’in başka bir düşüncesi de  spor alanı ilan ettiği 140 dönüm içerisinde Kapalı spor salonu dışında kapalı yüzme havuzu ve yeni bir stat yapılmasıdır. Bu konuda Gençlik ve spor bakanımız Suat Kılıç ile sürekli istişare halinde. Bakanımızın Bafra’ya böyle bir kompleks kazandıracağına Başkan Şahin inanıyor. Bakanımız Suat Kılıç’ın, kapalı spor salonu, gençlik ve kültür merkezinden sonra Bafra’ya bunu kazandırması Bakan Suat Kılıç’ı da Bafra’nın unutulmazları arasına sokacağını söylemek isteriz. 

Tabii bu arada zaman daralıyor. Başkan Şahin’in elini her konuda çabuk tutmasını diliyoruz.
Başkan Şahin’i bu süreçte en fazla 2 konu bunaltı ve üzdü. Bunlardan biri Torba yasa ile norm kadro fazlası işçilerin başka kurumlara yollanması mecburiyeti oldu. Başkanın bu konuda bizzat kendisinin ilgilendiğini öğrendik.  Başkanın şöyle dediğini biliyoruz “ Hangi kararı versem mutlaka üzülenler olacaktı. Bu tip durumlarda yüzde yüz doğru karar veremezsiniz. “ Başkanın en çok bunaldığı ikinci konu ise iş talepleri oluyor. Başkanla görüşmeye gelenlerin % 90’nu iş talebi ile geliyor.

Başkan Şahin bu konuda da şöyle diyor:” Bafra’nın iş konusunu çözmede Belediyenin yapacağı çok şey yok.” Başkan bu nedenle olsa gerek OSB için büyük gayret gösteriyor. OSB’ye yeni fabrikaların kurulması için yoğun çaba harcıyor. Bizde başkanın da belirttiği gibi bu iki konu da % 100 doğru kararlar verdiğini düşünmüyoruz. Başkana bu iki konuda ciddi sitemler oldu ve olacak. Kısacası Başkanın işçi yollamasında ve işçi alımlarında ki tercihleri sürekli sorgulanacak.  Başkanın çok yakının da olanlardan mağduriyetleri bulunanların işe alınmamasının önemli gönül kırgınlıkları yarattığını müşahede ettik. Sonuç olarak bu iki konu başkanın önüne her zaman gelecek.
Bu arada yeni 3 haberi de okurlarımız ile paylaşıyoruz: Bu yaz Bafra’da çok ciddi asfalt çalışması yapılacak. Canlı Hayvan Pazarı da Haziran ayı sonuna doğru hizmete girecek. Türkeş Parkında da restorasyon çalışmaları yapılacak.
Başkan Şahin’in önemli bir özelliği de bu 3 yıllık zamanda gözüktü. Başkan ve ailesi gerçekten mütevazı bir hayat sürüyor.   Başkan Şahin ve Şükrüye Hanım sosyal projeler ve ziyaretlerde sade bir görüntü çiziyor. Başkan Şahin’in sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerde, huzur evi, şehit ve gazi aileleriniz ziyaretlerde, iftar programlarında, aş evinde yemek dağıtımlarında, yardım kuruluşlarını ziyaretlerde eşi Şükrüye hanımefendi ile birlikte olması takdir topluyor. Bu anlamda mütevazı tavırlarıyla Şükrüye hanımıda tebrik etmek gerekiyor. Bu başkan Şahin için bir şans ve avantaj. Çünkü toplum bir makama ve konuma gelenlerin değişmemesini,  içlerinden biri olarak hayatlarını sürmesini beğeniyor. 

Başkanın eşi Şükrüye hanımın da başkan gibi bir eğitimci olması ve kendini hemen her alanda geliştirmesi ve yetiştirmesi başkana sosyal hayat da önemli bir katkı yapmış oluyor. Başkanın bir oğlu var ve Üniversitede okuyor. Oğlu Sefa’yı Belediyede neredeyse gören yok. Okul tatil dönemlerinde sessizce Bafra’da oluyor. Bafra’ya gelip gelmediği bile belli olmuyor. Kısacası eğitimiyle ilgileniyor.
Sezarın hakkını Sezara vermeli. Başkanın çok geniş bir ailesi olmasına rağmen, eşi, oğlu ve diğer aile bireyleri, akraba ve hısımlarıyla birlikte mütavazi hayatları ve olgunlukları ile takdir ediyoruz. Nazar değmesin diyoruz.
Devam edecek…….
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.