banner797
03/şubat/2012 tarihinde  Bafra Belediyesi Ali Kale Turistik Tesisleri Toplantı salonunda Belediye Meclisinin Şubat Ayı olağan toplantısı yapılmıştı.
 
Ancak çıkan kararlar Bafra gündemine damgasını vurmuştu çıkan karardan sonra Bafra Belediye Meclisi aldığı karar ile 20 Şubat 2012 Pazartesi günü şubat ayında 2. toplantısına gidecek.
 
Bafra Belediye Başkan Yardımcılığına Murat Cevahir ve Av. Mustafa Sekmen Bafra Belediye başkan yardımcılığı ödeneği için açık oylama yapılıştı. Açık oylama sonucu Başkan yardımcıları için talep edilen 3 bin 500 TL ödenek Atanan meclis üyeleri oylamaya katılamayınca iktidar partisi sayısı 7’ye düşmüş olup Açık oylama sonucu teklif 8 kabule karşılık, 11 ret ile kabul edilmemiş ve başkan yardımcılarının ücretsiz çalışacaklarına karar verilmişti.
 
Bir ikinci  husus ise imar komisyonun raporları görüşülürken, komisyonun olumsuz karar verdiği 4 imar dosyasına iktidar partili meclis üyeleri hayır oyu verince, muhalefet üyeleri karşı çıktı ve kararın tekrar komisyona gönderilmesine sebep olmuştu Şubat ayı olağan meclis toplantısında iktidar partisi AK Parti’li 9 meclis üyesine karşılık, MHP’li 9, CHP’li 1 ve DP’li 1 meclis üyeleri, açık oylamada etkin muhalefet yapmıştı.
 
Aldığımız duyumlara göre belediye başkan yardımcıları Murat Cevahir ve Mustafa Sekmen`nin ücretsiz mi ücretli mi çalışacaklarına karar verilmesi tekrar gündeme sunulması bekleniyor…
 
Meclisten çıkacak olan karar daha doğrusu AK Partili meclis üyelerinin vereceği karar Başkan Zihni Şahin içinde önem arz ediyor. Bir önceki meclise 4 AK Partili Meclis üyesi katılmamıştı.
 
Başkan yardımcılarının maaşlarının belirleneceği bu Olağanüstü meclise 4 meclis üyesi katılacak mı?
Katılırlarsa nasıl oy verecekler?
Bir önceki mecliste başkan yardımcılarına maaş verilmemesi yönünde oy kullanan MHP, DP ve CHP meclis üyeleri aynı kararlarında direnecekler mi?
 
Başkan yardımcılarının maaşı olağanüstü meclise de yine 3.500 TL olarak mı yada değiştirilerek mi gelecek?
Değiştirilerek gelirse rakam ne olacak ret veren meclis üyeleri bu rakama da yine ret mi verecekler.
 
Tüm bu soruların cevabını Pazartesi günü yapılacak mecliste öğrenme imkânına sahip olacağız. Başkan yardımcılarının maaş durumunun belirlenmesinden sonra merak edilen başka konularda gündeme gelecek. Başkan yardımcılarına hangi müdürlükler ve alanlar bağlanacak, başkan yardımcılarına hangi odalar tahsis edilecek ve başkan yardımcıları verimli olabilecekler mi?
 
Seçime 2 yıl varken böylesine radikal bir karar alan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin bu kararı ile doğru mu yaptı yoksa başı mı ağaracak?
 
Tüm bunları da zaman gösterecek.
 
Belediye başkanlığı seçimi için artık geriye sayım başladı. Zaman daralıyor.
Başkan Şahin’in bir dönem daha başkanlık yapma isteği içinde olduğu biliniyor. Başkan bu isteğinde haklı Çünkü bir başkanın istediklerini yapabilme, yönettiği şehre damgasını vurabilmesi için 2 döneme ihtiyaç var.
 
Fakat Başkan Şahin daralan bu zamanda Belediyenin içi, Parti meclisi, ilçe yönetimi ve muhalefet dengelerini kurmada nelerle karşılaşacak?
 
Başkan Şahin hedeflediği sedde projesi, oto gar, sebze hali, asfaltlama, sokak hayvanları barınağı gibi önemli projelerini bu kısa zamanda hayata geçirme imkânı bulabilecek mi?
 
Kapalı spor salonu, stat, gençlik ve kültür merkezi, doğalgaz gibi Belediye ve hükümet destekli projeler yetişecek mi?
 
Bunlar Başkan için belirleyici olacak. Bütün bunların yanında pek çok sorular daha var. Başkanın adaylığı konusunda bir engel çıkartacaklar mı?
 
Siyaset dengelerinde şimdiden bunları söylemek elbet zor. Ama Bafra Belediye Başkanlığında niyeti olan çok sayıda kişinin olduğunu ise duymayan kalmadı. Başkan için bir başka dezavantaj ise Başkanın belli bir ekibinin olmamasıdır.  Seçim döneminde bir ve beraber olduğu kişileri yanına pek yaklaştırmadı. Yanında tuttuğu bir kısım insanları da kırdığı, incittiği, yıprattığı ve moral değerlerini de olumsuz olarak etkilediği biliniyor.
 
Başkan Şahin’in Murat Cevahir’i başkan yardımcılığına getirmesi bir tarafı toparlayacağı muhakkak. Ama bu yeterli olacak mı?
Bir taraf toparlanırken başka bir tarafta dağılma olur mu? Dağılan bu taraf nasıl toparlanır. Partinin isteği ile Mustafa Sekmen’i başkan yardımcılığına getirmesi adaylık sürecinde partinin yanında yer almasına kâfi gelecek mi?
 
 Kısacası başkanın işi gerçekten zor. Başkanın başka bir eksiği de yaptıklarını anlatmaması. Belediye hatırı sayılır düzeyde ve pek çok alanda hizmet yaptı. Önemli projeleri de var. Başkan bunları yeterince topluma yansıtamadı. Başkanın basınla ilişkileri de dalgalı oldu. Hem yaptığı hizmetlerin tanıtımını hem de basını çok ihmal etti. Siyaset bu ihmali kaldırmaz. 

Daha adaylık sürecinden itibaren başlayarak Seçim dönemlerinde seçimi yürütecek ekiplere, beyinlere, imkânlara, materyallere ve basına ihtiyaç olmaktadır. Başkan Şahin bir önceki seçiminde olduğu gibi kendisine ve seçime etki ve katkı yapabilecek bir ekibe yine sahip olabilecek mi?

Yerel seçimler ile genel seçimleri karıştırmamak gerekiyor. Yerel seçimlerin atmosferi ve oy kullanmakta tercihler genel seçimlere göre farklılık arz ediyor.    
 
Bafra Belediyesinde müdürlerin hizmetlerin sürekliliği, üretimi, hızlandırılması, vizyon konulması konularında her zaman ciddi etkisi ve katkısı olmuştur. Başkan Şahin’in şimdi Belediye başkan yardımcıları, belediye müdürleri ve parti meclisi ile birlik ve beraberliği sağlaması, koordineyi başarması gerekiyor. Bütün bu unsurların ilçe teşkilatıyla da uyumu gerekiyor. Bafra için bütün bunların olması gerekmektedir. Genel iktidarın özellikle Gençlik ve spor Bakanı Suat Kılıç’ın varlığı ilçemiz için şans olarak gözüküyor.

Bafra için prestij projeleri imkanı getiriyor. Bununla Başkan Şahin’in yapısı, olumlu kişiliği birleşince kazanan da Bafra olacaktır.
 
Kısacası Her şey Başkan Şahin’e ve atacağı adımlara bağlı gözüküyor.

Ya kolayı zor hatta imkânsız yapacak. Ya da yola devam edecektir.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.