banner798

Öncellikle çalışan gazetecilerimizin ve meslektaşlarımın gazeteciler gününü kutlarım.Her sene bir gün kutlandığı bu güne baktığımızda kamu oyunda ne kadar değerli olduğumuzu bir kez daha anladık.Adını sanını unuttuğum bir o kadar da altına imzamı atmadığım.Bu haberi ben yaptım demediğim.Bafra kamu oyununu olsun dışarıda çalıştığım zamanlarda olsun yaptığım her haberi profesyonel anlamda…Bir habere giderken birkaç haber çıkartmak şartı ile her okuyucuya ulaşmak adına tarafsız ilkelerim doğrultusunda yaptım.ve de mesleğimin de çok kutsal olduğunu çok iyi biliyorum.

 

Bazen okunmayan bir habere bile bir kişiyi aydınlatmak adına gitmek gerekli olduğunu da canı gönülden inanarak benimsiyorum.7/24 halkı kamuyu bilinçlendirmek adına gidilen bu kutsal hizmette nelerle karşılaşmadık ki! Kimlerden tehdit ve şikayet yada suçsuz yere Mahkemede dava görmedik ve suçsuz yere savcıya ifade bile verdik! Habere giderken hakaret mi…Onu bile gördük!Şerefli İken şerefsiz bile yapıldık yeri geldi.Gece gündüz, yağmur çamur, dağ bayır, kar kış… v.s sayamayacağım kadar zor şartlar altında ne haberler yaptık ve halada yapmaktayız. Dün bizler için çok anlamlı bir gündü ama anlamını yitiren ve basını bir araç olarak görenlere sadece kızmak ve sitem etmekten başka diye bilecek bir laf bulamıyorum ve de bulmak da istemiyorum.

 

Önemli makam sahibi büyüklerimiz basına açıklamalar yaparken şu sözleri söylerler;”Sevgili basın mensupları,Basınımızın Güzide Elemanları, Değerli Basın Mensupları….vs…” ama gördük ki birkaç makam sahibi büyüklerimiz haricinde bizleri kimse hatırlamamış neden? Eksiklik bizde mi? Yoksa Sizde Mi? Vallahi anlamadım gitti.

 

Sayın Bafra Belediye Başkan Zihni Şahin’e dün bizleri unutmadıkları için kendilerini canı gönülden kutlarım teşekkürü de kendilerine bir borç olarak bilirim. Yalnız şunun da altını çizmek isterim Bafra’da yapmış olduğum habercilik hayatında karşılaşmadığım ve görmediğim kendini basın olarak geçinen gazeteci olarak geçinip bir de karşımıza geçip Bafra’da haber akışını sağlıyormuş gibi geniş geniş oturanlardan utandım.Ukalalık yapmak istemem basında yeni bir yüzüm ama eskiyi gazeteciyi de yeni gazeteciyi de iyi tanıyorum. Çoğu habere sırt sırta gittiğim meslektaşlarımı aynı masada göremedim cefakar dava arkadaşlarımı Basına yemek verilen bir yerde yanımda sağımda solumda göremeyince sanki iş kence çektim…Gözlerim dışarıda aradı o dava arkadaşlarımı çünkü bu özel gün harici sadece haberlerde karşılaşıyorduk.Özel günümüz maalesef özelsiz bir gün oldu.

 

Çoğu idarecilerimiz haberimizi yapın şurada sıkıntı var burada bu oldu bu olayı dile getirin yetkililer görsün o görsün bu görsün yaptık hizmet bunu bilsinler...Kimse görmedi kimsede bizim günümüzde üzerine düşerek kutlamadı.Umarım basına bundan sonra daha duyarlı olursunuz.Sadece lafta kalmayın Bafra’daki Mülkü amirimiz,Oda Başkanlarımız,Müdürlerimiz ve Aday olunduğunda haberlerimizi yapın diyen ricada bulunan büyüklerimiz nerelerdesiniz bu güzel anlamlı günümüzde ufak bir tebessüm yaparak neden bizi hatırlamadınız?Umarım bu yazımda dile getirmek istediklerimi net olarak algılarsınız ve bizlere göstermiş olduğunuz sevgi ve  saygıyı lafla değil icraat ile gösterirsiniz bazen insana ufak bir tebessüm ve SMS mesajı bile yete biliyor.Tüm 10 Ocak 2009 Çalışan Gazeteciler Günümüz Kutlu Olsun.Saygılarımla.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.