banner797

Çok değerli okuyucularım son zamanlarda hangi konuya değinim diyordum ki! Konu ayağıma geldi. Ama nasıl geldi… Dur ben size en iyisi biraz konuyu açayım belki sizinde hayatınızda bu tür sıkıntılar vardır. Heee sakın yanlış anlamayın benim böyle bir sıkıntım yok İnşallah da Hiçbir zaman olmaz, sadece anlatılanlardan ve duyduklarımdan yola çıkıyorum. Çalıştığım iş yerimde otururken benden yaşça olarak bir büyüğümün yakınmasından rahatsız duyarak bu yazı yazma gereğini hissettim.



Artık toplum olarak bayağı değişmeye başladık değer yargılarımızı iyimser oluşlarımızı gün geçtikçe Türk halkı olarak yaşantımızı kaybeder hale geldik. İnsanlar bu günlerde çıkar amaçlı dostluklar kurmaya başladığını gördüm, aynı şekilde eski dostlukların bozulduğunu ve güvensiz bir ortam yaratıldığını yolda sokakta her yerde duyar oldum. İnsan bir birlerine ekonomik sıkıntılardan dolayı biri benden bir şey ister diye bir birlerine selam vermeyi bile keser olmuş deminde belirttiğim gibi bir büyüğüm yanıma geldi yaş olarak benden büyük olmasına rağmen içini bana döktü dediği bir cümle “Yıllarca komşuluk yaptığım arkadaşım bana selam vermiyor.” dedi.



Bende “Neden selam vermesin.” dedim belki görmemiştir, diye ağabeyi avutmaya çalıştım… Oda bana şunu dedi.



Ağabey;”20 Yıllık komşum hastalıkta yanında oldum ekonomik durumu bozuk olduğunda yardım ettim arkadaşlığımız bozulmasın arkadaşlıklar kötü günler için… Neler neler yaptım ama boşmuş…”dedi.



Eee bende neden ne oldu dedim hali ile… Oda dayanamadı bana baklayı ağzından çıkardı.



Ağabey;”Benden borç para istedi yok dedim oda kredi çekim o zaman kefil ol dedi, bende hayır dedim sonra kötü olduk. Durumum olsa zaten kefil olurdum daha öncede olmuştum. “dedi.



Artık yaşadığımız dünyada dostluklar, akrabalıklar ve kardeşlik ekonomiye endeksli bir şekilde ilerlemekte, İnsan ilişkilerini çıkar gözetmekte yararı olduğu insanlarla iyi geçinmekte herkes olmuş çıkarcı, selam verirken bile insanlar birbirine acaba benden bir şey mi isteyecek mi! Düşüncesi yaratılmış toplumda bu da çok acıdır ki! Kendi benliğimizi örfümüzü ve adetlerimizi unuttur olduk, değerlerimizi kaybeder olduk,40 yıllık komşuluklar bile çıkarlar üzerine kuruluyorsa o zaman biz bayağı “Avrupalılaşma” yolunda ilerliyoruz. Zaten komşulukta kalmamış hep ban hep bana dünyası olmuş.



Eee işte öle bende bu yazımda ağabey’e seslenmek istiyorum bu yazı okuduğu zaman rahatlayacağını çok iyi biliyorum günün şartları ne gerektiriyorsa artık sende öle yap dost, arkadaş ve akraba ararsan bu sözümü unutma ve de sıkma canını “Dost ararsan Cebine Bak” saygılarımla.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.