banner797

Değerli okuyucularım, Düşünün öyle bir gün, Sabah kalktığınızda içinizdeki bütün sıkıntılar gitmiş, bu sayfa gibi tertemiz güzel bir türkü ağzında politik, siyasi, ekonomik sıkıntı gibi düşünce içermeyen… Günün kokusunun adı ise, “bir dağ esintisi” içinizde, evdeki herkese gülücük dağıtıyorsunuz, dışarıya çıktığınızda ise sizin gülüşünüze bakan herkes imreniyor… Ohhh be ne güzel dünyası var keşke şu adam gibi mutlu olsam diyorsunuz… İş hayatının temposundan kurtulmuş bir hayat düşünün ki kendinizi iyi hissettin…

 

Sabah evden çıkıyorsunuz dediğim gibi ağzınızda bir türkü, elinizde bir gazete, bir elinizde ise günün vermiş olduğu rahatlık ile işiniz varsa tabi işinize gidiyorsunuz, uykusuzluk derdiniz yok sıkıntınız yok. Arkadaşlarınız ile oturup günün yorumunu, geçmişteki kötü gününü değil iyi gününü hatırlamak, Ekonomik sıkıntı çekmeden günü tamamlamak, O kadar güzel duygularla günü tamamlama çabası içerisindesiniz… Ama sanmayın hayat bununla ibaret, bu yazdıklarımı yapan kişinin eli bol değil cebi bol olmalı… Bakın gün biranda şuan ki ekonomik şartlar altında nasıl değişiyor.

 

Ne kadar evden moralin yüksek çıksan da insanın canını sıkacak bir sıkıntı yaratacak konu hemen insanın cebine para gibi girebiliyor(SMS mesaj ile kredi kartı ödemeniz lazım, ya da akşam eve gelirken mali varsa şunu al, bunu al… v.s gibi olumsuzluklar ama paran varsa bu sorunlar sorun olmuyor…)Eskiden sıkıntılar mektupla gelirdi. Ama şimdi ise bir telefon ile ya da bir e-posta ile geliyor. Eskiden ekonomik kriz işsizlik gibi sorunlar olmazdı. Olurdu ama bu kadar geçim sıkıntısı yaşanmazdı. Artık genelde Tüm Türkiye’de ekonomik sıkıntı yaşanmakta, Türkiye de yaşanan sıkıntıları Bafra ile kıyaslamaya kalksanız, Bafra’da sokakta gezmeyi kafanıza koyduysanız şu altın değeri taşıyan kuralları bilmeniz lazım “Tabi işi iyi gitmeyenler için diyorum” ya da şöyle ifade edim sizlere;”Ev alma, araba alma, yazlık alma ya da bekarsanız evlenmek gibi çabalarınız olmaması lazım.” Günü kurtarma çabalarınız olması gerekir yoksa başka türlü mutlu olamazsınız.

 

Daha iyi mutlu bir hayat yaşamak istiyorsanız, ekonomik sıkıntılarınızdan kurtulmanız lazım buda nasıl mı olur? Lüks harcamaları bırakmanız lazım(Bir ayakkabınız varsa ihtiyacınızı görüyorsa bir tane daha almaya gerek yok, bakın ihtiyaçlarınızı ucuz ama kaliteli yönde harcamalar yapmanız lazım, gıdanızda bile her şeyden az alarak beslenmekte yarar var… vs ) alışkanlıkları, şimdi diyeceksiniz ki insanların bu alışkanlıklardan başka alışkanlıkları yok mu? Eeee var tabi “Sigara, Alkol ve kahvehane alışkanlığı.”ama Bafra’da yaşıyorsanız bu alışkanlıklardan başka alışkanlıklar yok… Artık günü öyle bir tamamlıyorsunuz ki üzeriniz kir pas içinde olmazsa bile düşünmekten kir pas içine düşmüş olursunuz. Çoğu aile bireyleri evlerini Bafra gibi bir yerde asgari ücrete ev geçindiriyor, iş alanı yok, sigortalı iş yok olsa da zaten alımları siyasi yoldan işe alınıyor. Eee o zaman dayısı olmayan vatandaş ise BİYANGO’dan çile çekmeye hak kazanmış oluyor.

 

Sizleri artık bunaltmayayım bu yazımda benden bu kadar… Düşün Öyle Bir Gün… Diğer yazımda buluşmak dileği ile dostça kalın, kendinizi fazla bunaltmayın her şeyden önce sağlık gelir… Sevgilerimle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876