Öne Çıkanlar bafrada kaza kurşunu CİNSEL SALDIRI
banner798

10 Bin çocuk müzede eğitim aldı
banner852

Samsun Büyükşehir Belediyesi iş birliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile gerçekleştirilen ’Müzede Bir Gün’ projesi kapsamında 10 bin öğrenciye müzede eğitim verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Çocuklarımız, gençlerimiz bizim geleceğimiz. Onlarsız bir Türkiye ve dünya düşünülemez. Büyükşehir Belediyesi olarak onları hayata en iyi şekilde hazırlamanın gayreti içindeyiz" dedi.

Gençleri ve çocukları merkeze alan örnek yatırımları hayata geçiren Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentin geleceğini gençlerle birlikte şekillendiriyor. Samsun'da lise ve üniversite hazıklık kursları, kütüphaneler, millet kıraathaneleri ve kültür merkezleri ile gençlere yönelik hizmetlere büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklar içinde yürüttüğü “Müzede Bir Gün Projesi” ile de rekor sayıya ulaşıldı. 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflara yönelik olan proje ile öğrenciler müze kültürünü, kentin tarihi ile ilgili tüm detayları yaşayarak öğrendi. Proje kapsamında son bir yılda 10 bin öğrenciye müzede eğitim verildi.

ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ BİZİM GELECEĞİMİZ

Her zaman çocukların ve gençlerin yanlarında olduklağunu söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Biz gençlerimizi ve çocuklarımızı sadece gelecek olarak değil, bugünümüz olarak da görüyoruz. Onlarsız bir Türkiye ve dünya düşünülemez. Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekten onların hayatlarını kolaylaştıracak önemli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Farklı etkinlik ve aktivitelerle sosyalleşmelerine katkı vermeye çalışıyoruz. Her yaptığımız proje ve çalışmada onları hayata en iyi şekilde hazırlamanın gayreti içindeyiz. Gençlik Hareketi Projemiz ile gençlerimize şehrimizin tarih ve kültür gezileri düzenliyoruz” diyerek, “Müzede Bir Gün Projesi ile çocuklarımızın bizzat yerinde eğitim almalarına olanak sağlıyoruz. Proje sayesinde çocuklarımızın belleğinde geçmiş ile bugün arasında müthiş bir bilinç oluşuyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Turizm Bakanlığımız ile iş birliği halinde bu yıl içerisinde 10 bin çocuğumuz müzede eğitim gördü. Rekor bir sayıya ulaştık. Hedefimiz bu sayıyı bu yıl üç katına çıkarmak" dedi.

Anahtar Kelimeler:
çocukSamsunMüze Gezisi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876