Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

Okullar Açılırken En Büyük Soru İşareti: Hijyen
banner852

 Uzun bir aranın ardından ders başı yapacak olan miniklerin gün boyu kendilerini virüslerden nasıl koruyacakları ise ebeveynlerin akıllarındaki en büyük soru işaretlerinin başında geliyor.

Bu noktada hem anne babalara hem de çocuklara büyük sorumluluklar düşerken, gelişen teknolojiyle birlikte pratik çözümler de hayata geçmeye başladı. Peki bu çözümleri hayatımıza nasıl entegre edeceğiz? 

Covid-19'dan korunmak adına günlük hayatta sık sık el yıkamak, sosyal mesafeye dikkat etmek ve maske takmanın dışında dezenfeksiyon da büyük önem taşıyor. Uzmanlar bu konuda, okula gitmeden ve okuldan döndükten sonra kıyafetlerin rutin olarak dezenfekte edilmesinin virüs riskini büyük oranda azalttığını dile getiriyor. Aynı zamanda okulda öğrencilerin oturduğu sıraların da düzenli olarak dezenfekte edilmesi şart. Dezenfeksiyon konusunda pratik çözümler sunmayı amaçlayan NanoPax firması geliştirdiği tablet ve kablosuz dezenfeksiyon cihazıyla hem ekonomik hem de çevreye duyarlı bir yerli girişim olarak dikkatleri üzerine çekti. NanoPax, 10 yılı aşkın tecrübesiyle saygın bir Sertifikalı Dezenfeksiyon Servisi olmayı başarmış bir firma. 

Çevre Yüzeylerde ve Eğitim Araç Gereçlerinde Dezenfeksiyon Şart

Okulda ve okul sonrasında öğrenciler ve veliler için kolaylık sağlayan NanoPax Tablet, hızlı ve pratik bir çözüm olmasının yanı sıra öğrencilerin temas halinde oldukları yüzeylerde ve eğitim araç gereçlerinin dezenfekte edilmesinde rahatlıkla kullanılabiliyor. Ayrıca NanoPax Tabletler her türlü ULV, foglama tipi cihaz veya silme bezi ile de kullanılabiliyor. Sadece 1 adet NanoPax Efervesan Hijyen Tableti 1 litre suya atılıp dakikalar içinde kullanıma hazır hale geliyor. Pratik olarak hazırlanabilmesi sayesinde hem çocukların hem de velilerin kolaylıkla kullanabilecekleri bir ürün olarak tercih ediliyor. Öğrenciler sınıflarda bahçede ve koridorlarda birçok nesneyle temas halinde bulunurken, hijyene dikkat etmemeleri onlar için büyük risk oluşturuyor. Özellikle temas edilen yüzeylerin, okul araç ve gereçlerinin dezenfekte edilmesi bu konuda alınacak önlemler arasında. Kitap, defter ve çeşitli kırtasiye gereçlerinin de kullanımlarından önce ve sonra dezenfekte edilmesi gerekiyor. Eğitim alanlarının temiz tutulması ve dezenfekte edilmesi virüsün bulaşma riskini en aza indiriyor. Bu tür alanların dezenfekte edilmesinde NanoPax, aktif maddesi Chloramine-T ile maksimum hijyen sağlıyor.

Ortak Kullanım Alanlarında Temizlik ve Dezenfeksiyon

Öğrencilerin gün içinde pek çok kez kullandıkları tuvaletler de hijyene üst düzeyde önem verilmesi gereken alanların başında geliyor. Yapılan araştırmalar özellikle tuvalet temizliğinin çocukların olumlu davranışsal değişimlerinde büyük etkisi olduğunu gösteriyor. Gün boyunca birçok öğrencinin kullandığı bu alanlarda çocuklar sabunluk, musluk başlığı ve kapı kollarıyla temas halinde oluyorlar. Hem bu yüzeylerin hem de kullanmadan önce ve sonra ellerin dezenfekte edilmesi şart. NanoPax'in geliştirdiği Kablosuz Mini Sprey Dezenfeksiyon Tabancası ile özellikle ulaşılması zorlu noktalara uygulanabiliyor ve teması ortadan kaldırarak maksimum düzeyde dezenfeksiyon sağlıyor.

Okul Sonrası Dezenfeksiyon

Tüm gün okul ve çevresinde, serviste ya da yolda çeşitli yüzeylerle temas halinde olan öğrencilerin okul sonrasında da hijyenlerine özen göstermeleri önemli. Uzmanlar 65 yaş üstü bireylerin yaşadığı geniş ailelerin bu konuda ekstra özen göstermesi gerektiğini vurguluyorlar. Okul kıyafetlerinin, çantaların ve çeşitli gereçlerin özenle dezenfekte edilmeleri gerekiyor. Kullanım sonrasında yüzeylerde leke bırakmayan NanoPax Kablosuz Sprey Tabanca ailelerin bu konuda rahatlıkla kullanabileceği dezenfeksiyon cihazları arasında.

Sürdürülebilir Bir Eğitim Hayatı İçin Hijyen

Araştırmalar eğitim ve öğretim hayatının normale dönmesinin çocukların doğrudan görsel eğitimleri için oldukça yararlı olduğunu gösteriyor. Yeniden okullarına dönmenin mutluluğunu yaşayan öğrencilerin okulların açılması ve açık kalabilmesi için hijyen kurallarına özen göstermeleri gerekiyor. Ayrıca öğrencilerin Covid-19’dan korunmak için beslenmelerine dikkat etmeleri ve zorunlu olmadıkça kapalı alanlarda kalmamaları, açık havaya çıkmaya özen göstermeleri önemli.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876