Öne Çıkanlar Doluluk oranı Özlem Maraş
banner798

Yüz yüze eğitim başladı
banner852

Salgın koşullarının hafif seyrettiği veya virüsün hiç görülmediği köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ilçe hıfsızsıha kurullarının kararına bağlı olarak okullar açıldı.

Köylerdeki ilkokul ve ortaokullar ile ilkokul düzeyindeki 6 bin birleştirilmiş sınıfta ve 2 bin 700 anaokulunda haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm okullara ihtiyaç duydukları dezenfektan, sabun gibi temizlik malzemeleri gönderildi.

Öğretmenler ve öğrenciler arasında en az 1 metre mesafe bırakılacak.


Bir sınıfta aynı anda en fazla 15 öğrenci olacak.

Sınıf içinde çapraz oturma düzeni kurulacak, öğrencilerden aynı yerlere oturmaları istenecek.

Sınıflarda yüksek sesle etkinlik yapılmayacak.

Yüz yüze eğitime katılmak yine velinin isteğine bağlı olacak.

Köy okullarında yüz yüze eğitim başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Iğdır'da bir okulda yaptığı açıklamada öğretmenlere Şubat'ın son haftası koronavirüs aşısının ilk dozlarının yapılacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye- Ermenistan sınırındaki Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı Gödekli Köyü'nden yüz yüze eğitimi başlattı. 13 dersliği, 313 öğrenci ve 23 öğretmeni bulunan okuldaki törene katılan Bakan Selçuk, köylerde bulunan ilkokul düzeyinde yaklaşık 6 bin birleştirilmiş sınıf ile 2 bin 700 anaokulunda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitimin başladığını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876