banner798

Ekmek ve Sigara satışlarını market zincirlerinin yapacağı iddasinda Bulunan TESK başkanı Palandöken’e hak verenler olsada karar şimdiden tartışma konusu oldu.

Bilindiği üzere tüm Dünyayı etkisi altına alan rezerv sorunları, doların-euro’nın durdurulamayan artışları ,pandeminin devam etmesi,Temel Gıda fiyatların fahiş fiyatlara çıkması , mazot,benzin ve LPG ‘nin yükselişi derken üstüne elektrik,su ve Doğalgaz  zamlarının gelmesi dar gelirliyi çıkmaz hale soktu.

Araştırma merkezlerinin verdiği , ballandıra ballandıra anlattığı Türkiye ihracatçılarının yükselmesi ile halkın ve vatandaşının alım gücü ters orantılı olduğu görülüyor.İnsanların asgarî ücretten aldığı normal maaşları yükselen fiyatların yanında adeta ezildi.

 Özel yaşantılarından taviz veren vatandaş hayatlarını Bankadan alınan kredi yada kredi kartlarıyla  zincir marketlerden  çok cüzi rakamlara temasiz kartlarla rahatça ödeye biliyordu.

Çevremden baz alarak Yaptığım bazı araştırmalara göre , sigara ve ekmek gibi ürünleri yerel bazda çalışılan bakkal ve marketlerde kart çekimlerinde komisyon alındığını duydum. Hatta bir akaryakıt istasyonu 5 TL ‘yi bile komisyon kestiğiden vatadasin bu durum karşısında alacağını almadan ayrıldığını bile duyduk.Sigarayı kart ile  vermediğini bile söylen oldu. 

Tabiki konumuz bu değil, zincir marketlerin getirdiği sorunlar var, mesela kimse büyük marketlerden veresiye birşey alamaz. Ama mahalle bankaları ve mahallelerde bulunan marketlerde veresiye verebiliyor.

Gundemde olan bir konuyu kendi bakış açımla sizinle paylaşmak istedim.’’Ekmek ve Sigara '’ market zincirlerinde Satılmaması için TESK başkanı teklif vereceklerini duyurdu. Ekmeğini veresiye almamak için kredi kartı çektiren vatandaşa market ve bakkallar cüzi olan satışlara bir komisyon uygulayacak yada uygular mı? Sorusu akıllara geliyor. Komisyon uygulanmayacaksa bunun takibi nasıl yapılacak?

Peki, vatandaş bu durumdan rahatsız olur mu? Eğeeerki yasa çıkarsa market zincirlerine bu durumun iyi yansımayacağı kesin. Bakkalar duruma sevinirken acaba VATANDAŞ üzülecek mı? Bunuda hep beraber göreceğiz .
Hoşçakalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.