Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner797

Açıklamalardan sonra Dolar uçuşa geçti

Kur, bakanlığın gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi ihraç edileceğini duyurmasıyla yeniden 16.90 seviyesinden 17.20 seviyesine yükseldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin saat 19.00 sularında başta enflasyon ve döviz olmak üzere bu akşamdan itibaren ekonomide yeni adımlar atılacağını söylemesinin ardından dolar 17.20'den 16.90 gerilemişti. Saat 22.46'da beklenen açıklamayı yapan Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomide atılacak yeni adımların ilkini paylaşmasıyla dolar yeniden 17.20 seviyelerine yükseldi.

GÜNCEL FİYATLAR

Dolar sat 23.50 itibarıyla 17.18'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro 18.45'ten, gram altın ise 1.020 liradan alıcı buluyor.

EKONOMİDE ATILAN İLK ADIM

Bakanlığın açıklamasına göre, ekonomi yönetiminin atacağı ilk adım şöyle olacak: Gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) çıkarılacak ve talep toplama işlemleri 15 Haziran 2022'den itibaren başlayacak.

Anahtar Kelimeler:
Dolar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.