Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Ayçiçeği hasadı bitti, ortada fiyat yok

Ayçiçeğinde, hasadın tamamlanmasına rağmen destekleme alımı fiyatlarının açıklanmamasına tepki gösteren CHP'li Hancıoğlu "girdi maliyetlerinde yaşanan yükseliş de göz önünde bulundurularak, üreticimizin hakkı olan 6 TL'lik fiyat derhal açıklanmalıdır" dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu Vezirköprü'de, ilçenin önemli tarım ürünlerinden biri olan ayçiçeği konusunda da görüşmeler gerçekleştirdi, açıklamalarda bulundu.

Son hasat günlerinin yaşandığı ayçiçeği tarlalarında ve Karadenizbirlik Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi depolarında incelemelerde bulunan, üretici ve kooperatif yetkililerinden bilgi alan Hancıoğlu, destekleme alım fiyatı konusunda yaşanan belirsizliğin bir an önce son bulması gerektiğine dikkat çekti.

İlçe genelinde 80 bin dekarın üzerindeki bir alanda ayçiçeği üretimi gerçekleştiğini ve hasadın son dönemine girildiğini kaydeden Hancıoğlu şu açıklamalarda bulundu:

"Ekili alanların önemli bir bölümünde hasat tamamlandı çok az bir alanda ise hasat tamamlanmak üzere. Ancak buna rağmen ayçiçeği alım fiyatı hala açıklanmadı.Üreticimiz bu belirsizlikten rahatsız. Fakat üreticimizi daha da endişelendiren husus, girdi maliyetlerinde yaşanan yükseliş dikkate alınmadan belirlenecek bir fiyat. Ayçiçeği üretimi girdi maliyetlerinde, geçen yıla göre yüzde 100’ün üzerinde artış yaşandı. Gübre en az yüzde 120, mazot yüzde 38'e yakın, tohum yüzde 35 zamlandı. Çiftçimiz, üretim maliyetini arttıran bu unsurların da dikkate alınarak, ayçiçeği destekleme fiyatının 6 TL'den az olmaması gerektiğine işaret ediyor. Eğer üreticimizi koruyacaksak, toprağa küsmeden üretime devam etmesini istiyorsak, bu haklı talebin karşılanması gerekiyor. ve bu fiyatın da bir an önce açıklanması gerekiyor."

Anahtar Kelimeler:
Neslihan HancıoğluChp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.