Öne Çıkanlar Dayandı Kemiğe
banner798

Benzin ve Motorine indirim!
Akaryakıt fiyatları, petrol fiyatlarına paralel olarak düşüşünü sürdürüyor. Geçen hafta cuma günü gelen son 16 kuruşluk indirimden sonra bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 15 kuruşluk yeni bir indirim daha geldi. İndirim, pompalara bu gece yarısından itibaren yansıyacak ve son indirimle birlikte benzinde yapılan indirimlerin toplamı 88 kuruşu bulacak. Motorinde de 23 kuruş indirim gerçekleşecek.

asım ayının başından itibaren küresel ekonomilerdeki daralmanın ortaya çıkardığı düşük talep beklentisi, petrol fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturdu.

Aynı zamanda Viyana'da 6 Aralık'ta yapılacak Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısında tarafların üretimde yeterli kesintiye gitmemesinin de fiyatları düşürebileceği belirtiliyor.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) alınan bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 15 kuruşluk yeni bir indirim daha geldi.

Benzine 5'inci indirim geldi.

İndirimler 88 kuruşu bulacak

Pompalara bu gece yarısından itibaren yansıyacak ve son indirimle birlikte benzinde yapılan indirimlerin toplamı 88 kuruşu bulacak.

15 kuruşluk indirimle Ankara'da ortalama 6,35 liradan satılan benzinin litre fiyatı ise 6,20 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 6,24 liradan 6,09 liraya, İzmir'de 6,34 liradan 6,19 liraya inecek.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

Motorinde de 23 kuruş indirim gerçekleşecek.


Buna göre, Ankara'da ortalama 6,28 liradan satılan motorinin litre fiyatı 6,05 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 6,21 liradan 5,98 liraya, İzmir'de 6,29 liradan 6,06 liraya inecek.

3 Kasım'dan itibaren gelen peş peşe indirimler sonrası 88 kuruşu bulan indirimler ortalama bir aracın deposunda 36 liralık bir indirim yaşandı.

Anahtar Kelimeler:
IndirimBenzin Ve Motorin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.