Öne Çıkanlar KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya Dayandı
banner797

Covid19 kredi desteği alanlar dikkat

Corona salgını akabinde kamu bankaları 10 000 TL’ye kadar verilmekte olan ihtiyaç kredisi sunacaklarını duyurmuşlardı. Milyonlarca vatandaş tarafından alınmış olan krediler ile ilgili geri sayım başladı. Halk bankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank üzerinden 

Corona salgını akabinde kamu bankaları 10 000 TL’ye kadar verilmekte olan ihtiyaç kredisi sunacaklarını duyurmuşlardı. Milyonlarca vatandaş tarafından alınmış olan krediler ile ilgili geri sayım başladı. Halk bankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank üzerinden ihtiyaç kredisi almış olanlar Aralık ayı itibari ile bilindiği üzere geri ödemelere başlanacaktır.

6 ay ödemesiz olan süre bitti

Türkiye’de ilk olarak bilindiği üzere 11 Mart da tespit edilen corona  ile ilgili hükumet harekete geçmişti. Bu çerçevede kamu bankaları üzerinden ihtiyaç sahiplerine sunulmuş bulunan 6 ay geri ödemesiz bulunmayan ve 0,49 oranında faiz ile birlikte cazip bir kredi vereceği söylemişti. Vatandaşlar yoğun ilgi göstermiş oldukları krediler ile ilgili geri ödeme zamanı geldi. Pek çok yurtdaşın geri ödemesi  ise bilindiği üzere Aralık ayında başlamıştı.

Ödemeler Ertelenecek mi?

Uzun bir zamandan bu yana ödemelerin ertelenmesiyle ilgili yoğun bir talep bulunuyor. Vatandaşlar tarafından bu kredinin pandemi gerekçesiyle verildiği ve pandeminin ön görü dışında halen devam etmekte olduğu belirtiliyor. Bu gerekçe kapsamında kredinin 3 ay ile 6 ay arasında yeniden ertelenmesini isteyen birçok vatandaş bulunuyor. Şimdilik devlet tarafından bu talep ile ilgili her hangi bir geri dönüş yapılmış değil.

Corona salgını akabinde kamu bankaları 10 000 TL’ye kadar verilmekte olan ihtiyaç kredisi sunacaklarını duyurmuşlardı ve söylenildiği üzere bahsi geçen bu krediler ödenmişti. Yapılan duyuru içerisinde kredinin 6 ay olarak geri ödemesinin bulunmadığı belirtilmişti. Devlet tarafından kamu bankaları aracılığı ile verilen bu kredilerin ödeme tarihleri geldi. Bir kısım vatandaş bu kredilerin ilk taksitlerini ödedi ve diğer bir kısmı ise bu ay içerisinde ödemelerini gerçekleştirecekler.

Krediler Ödenmezse Ne Olacak?

Türkiye’de ilk olarak bilindiği üzere 11 Mart da tespit edilen corona  ile ilgili hükumet harekete geçilmesinin arkasından ödeme zamanı geldi ve bazı vatandaşlar kredilerini ödemeye başladılar. Kredilerini ödeyemeyen vatandaşlar tarafından ödenmeme durumunda ne olacağı da araştırılıyor. Diğer kredilerde olduğu gibi bu kredilerin de ödenmemesi durumunda kredi puanı düşecek ve devamında ödenmeme durumunun devam etmesi durumunda haciz yoluna gidileceği biliniyor. Bu sebeple kredilerin zamanında ödenmesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.