Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

Devlet Bankaları harekete geçti
banner852

Kamu bankalarından flaş kredi kararı!  Güzel haberler art arda geldi. Ziraat  Bankası,  Vakıfbank, Halkbank harekete geçti.

Düşük faizle kredi imkanı sunuluyor. SGK ile protokol imzalandı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)  Genel Başkanı Bendevi Palandöken yazılı açıklamasında, prim borcundan dolayı emekli  olamayan esnaf ve sanatkarların emekliliği için SGK ile kamu bankaları arasında  imzalanan iş birliği protokolünü değerlendirdi.

İmzalanan protokol sayesinde esnafın düşük faizli krediyle emekli  olabilmesi için fırsat verilmesinin sevindirici olduğunu belirten Palandöken,  şunları kaydetti:

 "Geçmişte prim borcu bulunan ve emekli olmak isteyen çok sayıda  esnafımız protokol sayesinde bankadan aldığı kredilerle prim borcunu  yapılandırarak emekli olmuştu. Özellikle pandemi döneminde, TESK'in bu konudaki  talebini dikkate alarak protokolün yeniden hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm  yetkililere camiamız adına teşekkür ediyorum."

Söz konusu protokolle, emekli olmak isteyenlerin yapılandırılan  sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihi olan 31 Mart'a kadar aylık 1,6 faiz  ve 36 ay vadeyle kredi kullanabileceklerini hatırlatan Palandöken, "Bu  protokolden faydalanmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımız 1 Şubat'a kadar Sosyal  Güvenlik Kurumu il müdürlüklerine başvuru yaparak alacakları 'Emekli olabilir'  yazısıyla birlikte ilgili bankaların şubelerine müracaatta bulunarak emeklilik  işlemlerini yapabilecekler." değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876