Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Dolar Euro'da son durum

Dolar/TL'de bu hafta genelinde düşüş eğilimi yaşandı.

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dolar kuru 14,62'lerde seyrediyor.

Euro/TL ise 15,80'lerde işlem görüyor.

Dolar endeksi önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 99,7'de dengelendi. Euro/dolar paritesi ise yüzde 0,2 artışla 1,0910'dan alıcı buluyor.

MERKEZ BANKASI FAİZİ DEĞİŞTİRMEDİ

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (PPK), yılın dördüncü toplantısında faiz değişikliğine gitmedi. Yüzde 14 olan politika faizi sabit bırakıldı.

AVRUPA MERKEZ BANKASI DA FAİZ ORANLARINI DEĞİŞTİRMEDİ

Avrupa Merkez Bankası (ECB), Rusya-Ukrayna savaşıyla artan belirsizliğin ortasında yüksek enflasyona rağmen piyasa beklentileri doğrultusunda, faiz oranlarında değişikliğe gitmezken, tahvil alımlarını sona erdirme planını doğruladı.

ECB'den yapılan açıklamada, ECB Yönetim Konseyi'nin, bugünkü toplantısında faiz oranlarını değiştirmeme kararı aldığı, politika faizini sıfır, mevduat faizini yüzde eksi 0,50 ve marjinal fonlama faizini de yüzde 0,25'te sabit bıraktığı bildirildi.

Varlık Satın Alma Programı kapsamında varlık alımlarının nisanda aylık 40 milyar euro, mayısta aylık 30 milyar euro ve haziranda 20 milyar euro olarak devam ettirileceği belirtilen açıklamada, 3. çeyrekte varlık alımlarının sona erdirileceği kaydedildi.

Anahtar Kelimeler:
DolarEuroSon Durum
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.