Öne Çıkanlar bafrada kaza kurşunu CİNSEL SALDIRI
banner798

Katar'la imzalar atıldı
banner852
Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 4. Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye ve Katar birbirlerinin kara gün dostu olduğunu defalarca göstermişlerdir. Türk milleti, Katarlı kardeşlerini hedef alan abluka ve yaptırımların boşa çıkarılması için yoğun çaba sarf etmiştir. Katar da 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında uluslararası alanda ülkemize en güçlü desteği veren ülkeler arasında yer almıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile birlikte, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 4. Toplantısı'na katıldı.

Vahdettin Köşkü’nde gerçekleşen toplantıya Türk tarafından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da iştirak etti.

“İŞ BİRLİĞİMİZİN ULAŞTIĞI SEVİYEDEN GURUR DUYUYORUZ”

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bularak, “Katarlı kardeşlerim öncelikle ikinci evinize hoş geldiniz diyorum. Diplomatik ilişkilerimizin 45. yıl dönümünü kutladığımız böyle bir dönemde iş birliğimizin ulaştığı seviyeden gurur duyuyoruz” dedi.

“Gerçek dost zor zamanda belli olur” atasözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Katar’ın, bugüne kadar zor dönemlerde birbirleriyle dayanışma ve iş birliği içerisinde hareket ettiklerini söyledi.

Türkiye ve Katar’ın, birbirlerinin kara gün dostu olduğunu defalarca gösterdiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Türk milleti, Katarlı kardeşlerini hedef alan abluka ve yaptırımların boşa çıkarılması için yoğun çaba sarf etmiştir. Katar da 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında uluslararası alanda ülkemize en güçlü desteği veren ülkeler arasında yer almıştır. Son aylarda ekonomimizi hedef alan spekülatif girişimler karşısında da yanımızda durmuştur. Bu vesileyle vefalı dostumuz Katar'a gösterdiği güçlü destek ve dayanışma için bir kez daha şahsım ve milletim adına özellikle şükranlarımızı sunuyorum.”

Katar Emiri Al Sani ile yaptıkları ikili görüşmeye değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede ikili ilişkilerin ulaştığı seviyeden duyulan memnuniyeti dile getirdiklerini, iş birliğini her alanda da derinleştirme konusundaki temennileri paylaştıklarını kaydetti.

Toplantının ardından, iki ülke arasında ulaştırma, kültür, ticaret ve ekonomi gibi birçok alanda, stratejik iş birliği protokolü ilgili bakanlarca imzalandı.

İmza töreninden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri El Sani’nin onuruna Vahdettin Köşkü’nde akşam yemeği verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876