Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Sigaraya zam!

Son düzenlemeyle bir paket sigaradaki vergi yükü yüzde 85.6’ya çıktı. En düşük sigara fiyatı 14 lira oldu. Böylece bir paket sigaranın 17 dalı vergi, geri kalan 3 dalı ise sigaranın kendisine ödeniyor.Böylece vergiyi tiryakiler sırtlıyor.

Sigara fiyatlarına ne kadar zam gelecek sorusu yine en çok merak edilen konuların başında yerini aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre sigara ve tütün ürünlerinden alınan asgari maktu vergiler yüzde 17 artırıldı. Daha öncesinde sigaranın asgari maktu vergi tutarı 0,3899 TL  idi. Alınan yeni kararla birlikte 0,4569 TL'ye yükseltildi. yani bir paket sigaradan alınan maktu vergi tutarı 7,79 TL'den 9,13 TL'ye çıkarıldı. 

SİGARA FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarında yapılan artış sonrası sigara firmaları yeni fiyatlarına dair bir açıklama yapmadı. Lakin Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karar ile birlikte 1 paket sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarı 7,79 TL'den 9,13 TL'ye yükseldi.

EN DÜŞÜK SİGARA FİYATI NE KADAR? 

Sigara firmaları tarafından satışa sunulan en düşük sigara 11 TL'den satışa sunuyor. Alınan vergi artışı kararı sonrası marketlerde daha öncesinde fiyatı aşağı çekilen Tekel sigara grubuna 2 TL zam yapıldı. Diğer sigara fiyatları ise ayını aynı fiyattan satılmaya devam ediyor.

Anahtar Kelimeler:
SigaraZam
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.