banner798

Merhaba sevgili okurlarimiz öncelikle hepimiz birer engelli adayiyiz,Bu gün yarin Basimiza her hangi bir kaza veya buna benzer olaylarin basimiza gelmeyeçegini nereden bile biliriz ki!!! bunun için her birey bir engelli adayi dir.Yurt genelinde bizler engelli yurtaslarimiza gereken ilgiyi ve alakayi sizce göstere biliyormuyuz?Bundan yaklasik 10 gün önce bir engelli vatandasimizin Istanbul\'da yasarken basindan geçen bir olayi mahkemeye tasimasi sonucu mahkeme engellimize sahip çikip engelli vatandasimizin tüm haklarini korumustur.

Istanbul\'da meydana gelen olayin asli engelli vatandasimizin bir gün I.E.T.T Otobüsüne tekerlekli arabasiyla otobüse binmek için otobüse dur isareti yapipta otobüs soföründen senle ugrasamam yanitini almasi ile baslamistir.Bu yaniti alan engelli vatandasimiz bunun üzerine otobüsün plakasini ve o saatteki görevde bulunan söförünü I.E.T.T Yetkililerine bildirip otobüs soför\'ünü tebit ettirmistir.Degerli Engelli vatandasimiz yapilan bu tesbitten sonra hukkuk mücadelesine baslamistir ve Baslatmis oldugu bu mücadeleyi kazanmistir.Otobüsü Kullanan Soför mahkeme karari ile cezalandirilmistir.Vatandasimizsa Hukukun verdigi bu karari ve haklarinin iade edilmesine her birey gibi sevinmistir.

Simdi siz degerli okurlarimiza soruyorum biz Türk milleti olarak bu kadar mi insanligimizi unutta biliyoruz.Bir otobüs Soför\'ü otobüsün orta kapisinda bulunan engellilerin binmesi için yapilan demirden tabla\'yi bir dakkikasini ayirip açip engelli vatandasimizi almak yerine senle ugrasamam diye biliyor.Ne acidir ki!! Insanlar nereden gelip nereye gidebileçeklerini anlatmis oldugum bu olay somut kanittidir.

Bizler metropolde yasamasakta Bafra\'mizda da bu tarz olaylarin oldugunu zaman zaman göre biliyoruz.Bizler birey olarak engelli vatandaslarimiza önce saygi ve sevgi göstermek zorundayiz diye düsünüyorum.Bu konuda tüm kurum ve kuruluslarin gerekse sivil toplum örgütlerin ve her bireyin engelli vatandaslarina önce sahip çikmalarini ve onlari kuçaklamalarini istiyorum.Bu kadar zormudur ki! Bir görmeyen engelli vatandasimizin koluna girip karsidan karsiya gecirmek veya araçimizda segir halinde iken geçis üstünlügü bize ait olsa bile veya her hangi biryerde sira beklerken öncelik hakkinin engelli vatandasimiza sahip oldugunu unutmamak gerekmektedir.

Sevgili Bafragazetesi okurlarimiz Bu konuya egilmemdeki sebeb engelli vatandaslarimiza sahip çikmak ve onlarin haklarini korumak içindir.Bende çok iyi biliyorum ki!! Bafra\'li hemserilerimizin duyarli olduguna yürekten inaniyorum.Sevgilerimle...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.