banner798
ESKİ RAMAZANLAR KALMADI!

Değerli okuyucularım,Bu yazımı mübarek Ramazan Ayı olduğu için yazma gereğinde bulundum. Yazımın çıkış sebebi Ramazan boyunca görmüş olduğum bazı aksaklıklar... Ramazan Ayı(ORUÇ AYI) ‘nın manevi değeri nedir? Öncellikle bunu sizlere biraz kendi dilimce anlatayım.
RAMAZAN AYI NEDİR?

Ramazan ayı, ay takvimine (aya göre hesaplanan) göre, dokuzuncu ayın adıdır. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "on bir ayın sultanı" denilmiştir.

RAMAZAN AYINDA ADAP ÜSLÜP KALMADI!

Şimdilerde, bakıyorum ve izliyorum ama gördüğüm tablo maalesef içler acısı esnaf bile düzenini bozmuş, tutana da saygı kalmamış… Tutmayana da saygı kalmamış… Bir lokantanın önünden geçiyordum. Gözüm raflara ve kızarmış et döner yerine takıldı. Kimse yanlış anlamasın ben herkesin oruç tutmasından yana olsam da tutmayana da saygım var. Hiçbir şekilde saygısızlık düşünmem düşünürsem Müslümanlığımdan şüphe ederim. Ramazan Ayı’nda ,benim özlediğim Bafra’da lokantaların camlarında gazete kâğıtları ile kaplıydı. O lokanta sahiplerinin kendilerine saygıları vardı. Şimdi bakıyorum her şey güllük gülistanlık. Saygı yok…Üslupta yok

HEP KAVGA HEP KAVGA!!!!

Her akşam eve giderken her gün yollarda insanlar bir birleri ile kavga eder olmuş ve Müslüman Müslümanı idare bile edemiyor. Yumruklaşıyor, yetmiyor bir birlerine bıçak ve silah çekiyorlar arkadaşlar yapmayın bunun neresi Müslümanlık neresi kardeşlik yetmiyor birde olayı yaptıktan sonra, ”Oruçluydum, Sinirlendim ve biran gaflete kapıldım.” Diye komik cevap verenler varya sizler hep sinir bozucusunuz.
Konuyu toparlayacak olursam,”Her koyun kendi bacağından asılır.” Eğer ki, oruç günlük yaşamınızı bozacaksa tutmayın, işlerinizi aksatacaksa tutmayın, insanların kalbini kırıp, orucumu tuttum diyecekseniz tutmayın, her kötü olaydan sonra pişman olacağınız hiçbir şeyi yapmayın. ORUÇ SAYGI DUYMA AYI,ORUÇ NEVSİNE HAKİM OLMA AYI,ORUÇ ŞEVKAT AYI,ORUÇ HER AYDAN EN ANLAMLI VE EN BEREKETLİ AY olduğunu hiçbir zaman unutmayalım.Hoşçakalın…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.