banner798
Bafralıların yakından ve uzaktan her şekilde tanıklık edip, takip ettikleri bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim… Bilindiği gibi …”Fakültemizi İstiyoruz” sloganları havada kaldı sanırım…
 
Diyeceksiniz ki neden biraz o günlere gidelim, çok değil, bundan 5 ay öncesine kadar, birkaç iş adamı ve Bafra’nın tanılan ailelerinin bir araya gelip sloganlarıyla, reklâmlarla hazırlanan proje, yani “Fakültemizi İstiyoruz” sloganları ile yola çıkan vatandaşlarımızın uğraşları sanırım boşa cıktı. Şimdilerde bu konu ile ilgili Başımıza bir de dernek çıktı… Tam olarak imza rakamlarını bilmesek de, iddialara göre toplanan imza ,60 Bin deniliyordu… Ne olduysa bu imzalar Ankara yollarında kayboldu. Yâda başka bir deyişle, Ankara yollarında 60 Bin imza Siyaset’ten çelme yedi… Burası tamamen bilinmezliğini koruyor.
 
Fakültenin yapılmaması yâda yapılamaması sebebi bizlere tuhaf geldi…1.Yer temin edilemiyor olması,2.Yapılacak yeni üniversite veya fakülte inşaatının fazla maliyetinin olması,3. Öyle bir Fakülte kurulmalı ki Bafra’ya getirisi olması,4.Hatta kurulan fakülteye eğitimcilerin bile gelmeme gibi lükslerinin olması gündemdeydi… Bunun gibi sebepleri de çoğaltıla bilir…
 
Fakültemize veya Üniversitemize o kadar yer varken, bir yer tayin edemedik… Koca Bafra’da bir yer tahsil edemedik… Şimdilerde ise bir dernek kuruldu,” (BAF-DER)” açılımı ise şu şekilde,”Bafra ilçesinde, üniversite, fakülte benzeri yüksekokul binası ve üniversite ve fakültenin açılması için ‘Bafra araştırma, fikir geliştirme, eğitim, sağlık, kültür, tarım, turizm ve sporu destekleme derneği (BAF-DER) kuruldu. Yani 60 Bin imzaya tepki veremeyen siyaset bu dernek ile tepki verilmesi bekleniyor.
 
Maalesef dernek kurulurken, fakülte için uğraş veren iş adamları ve Bafra’nın ileri gelen aileleri bu derneğin kurucu listesinde bile yok… Bakın dernek kurucuları kimler; Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Avukat İbrahim Semiz, Bafra Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü Necmettin Özel, Tüccar Muharrem Ceylan, Bafra Ticaret Sanayi Odası Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra Esnaf Kefalet ve Şoförler Odası Başkanı Metin Genççakır, Kolay Belde Belediye Başkanı Dursun Aygün, Çetinkaya Belde Belediye Başkanı Hadi Sezer, Doğanca Belde Belediye Başkanı İsmail Mutlu, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl ve Bafra Ticaret Borsası Başkanı Hayrettin Demirci.”
 
İki gün önce yapmış olduğumuz habere göre,”Bafra ilçesinde kurulacak olan fakülte veya üniversitenin Yağmurca Köyü güzergâhında Kızılırmak nehri güzergâhında bulunacak hazine arazi veya Çetinkaya beldesinde bulunan eski hastane binasının olduğu yerde olacak gibi görülüyor.” Fakültenin ismi yok, yer tahmini yok, hala sona gelinmedi, maalesef bir de Bafra derneği ile uğraşacak...”
 
Bakalım bu derneğin katkısı ne olacak Bafra’ya ne kadar sene de fakültemize ve üniversitemize kavuşacağız. Bunu hep beraber göreceğiz…60 Bin imza ile istediğimiz başarıya ulaşamadık. İnşallah BAF-DER adlı derneğimiz ve üyeleri ile ne kadar zamanda fakültemize veya üniversitemize kavuşmuş olacağız.

(ADMİN)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.