banner867
Maç öncesi geçen hafta oynadığımız kötü futbolun Fatsa Belediyespor karşısında nasıl bir sonuç vereceğini tedirgin bir şekilde taraftarlar arasında konuşuyorduk. Maç başlayıp dakikalar, ilerledikçe 25 dakikalık öylesine iyi futbol oynadık ki bu maçı rahat alırız diye sevinmeye başladık. Savunma oyuncularımız tek top, yerinde pas ve çok iyi bir organizasyonla takımı müthiş yönetiyorlardı.
 
Hasan ve Fazlı’nın bu anlamda çok iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyleyebilirim. Eğer bazı oyuncularımız bireysel olarak final bölümlerinde bu oyuna karşılık verebilselerdi, daha maçın 25 dakikalarında 3,0 öne geçebilirdik. İlk yarının ikinci bölümlerinde ise bireysel olarak kaptırdığımız toplar ile yanlış ortalar üstünlüğün Fatsa Belediyespor’a geçmesine olanak sağladı. Bu bölümlerde orta saha oyuncularımızın devamlı olarak topu Uğur Sivri kanadından oynamak istemeleri de bunda etken idi. Eğer tercihlerini doğru kullanabilselerdi maçı ilk yarıda bitirebilirdik ve aynı zamanda Uğur Sivri arkadaşımızda buluştuğu her topta yanlış oyun ve tercihler yapmasaydı tabii ki…
 
İkinci yarıda Fatih Aytekin sağ kanada geçince hem topun bizde daha fazla kalmasına sebep oldu hem orta saha oyuncularımızın destek vermesine olanak sağladığını söyleyebilirim. Bu anlayış oyunu rakip kaleye yıkmıştır ve üst üste korner ve gol pozisyonlarına girmemizi sağlamıştır. Fazlı ve Hasan bu bölümlerde cesaretle oynamalarının karşılığını takımımıza katkı olarak verdikleri için onları kutluyorum.
 
Yediğimiz talihsiz penaltı golü olmasa bu maçı bu oyunla rahatlıkla alabilirdik ama sonuç olarak bu maçtan bir puanla dönmekte bence başarıdır. Rakiplerimizin de takıldığını düşünürsek. Maçın bazı bölümleri hariç iyi futbol oynadık diyorum. Dediğim gibi bazı oyuncularımız bireysel olarak çok formsuz. İkinci yarıda yapılan oyuncu değişiklikleri bireysel anlamda fazla katkı sağla masada oyun içinde bazı oyuncuların yerindeki oynamalar yerinde olmuştur.
 
Burada şöyle diyebilirsiniz, geçen hafta kötü oynadık ve yendik. Ama eleştirdin şimdi ise iyi oynadığımızı söylüyorsun ama beraberliği zor kurtardık. Evet, bitmiş sonuçlar üzerinden bu düşünce mantıklı görünebilir ama oyun olarak baktığınızda aynı sonuçla karşılaşmayabilirdik. Yani ERBAA maçında oynadığımız kötü futbolu Fatsa Belediyespor karşısında oynasaydık sonuç böyle olmaz ve farklı bir mağlubiyet alırdık. İşte bu nedenledir ki bu maçta adeta kabuk değiştirdiğimizi söyleyebilirim. Bundan sonraki maçlarda bu futbolu oynarsak çok iyi sonuçlar elde edeceğimizi söyleyebilirim. Ayrıca bir şeye daha dikkat çekmek isterim, daha önceden öngördüğüm gibi bu gurubun düğümünü devre arasında yapılacak transferler çözecektir.
 
Bazı mevkilerdeki sorunlarımızı çözebilirsek çok daha iyi bir takım otaya çıkabilir ama burada tabii ki maddi durumlarında kötü olması handikabımız olacaktır. Dış desteğe ihtiyaç var. Sadece başkanların Ankara İstanbul çıkartmaları yaparak takıma katkı sağlamaya çalışmaları ile olmaz…
 
Yazımın bu kısmında futbolcu kardeşlerime bazı sözler yazmak istiyorum, ben kötü oynadığınızda eleştirdiğimde yanlış anlayıp bazı yalakaların dolduruşuna gelmeyin. Çünkü iyi oynadığınızda da sizleri övdüğümde mahcup durum düşmeyesiniz. Eleştirilerimden ders çıkarmaya bakınız ve kendinizi daima hazır tutunuz. Bugün işine gelenler yalakalık yaparlar ama yarın işlerine gelmediklerinde arkanızdan söverler bu konularda çok tecrübem olduğuna inanınız. Ayrıca dikkatimi çeken bir olayı burada yansıtmak isterim. Her iyi oynadığınızdan sonraki maçta övdüğümüzde ertesi maç kötü oynuyorsunuz ve inşallah bu maçın devamı böyle iyi futbolla gelir. Kendinize bile tarafsız olun ve yılarca maça gelmeyenlerin 3, 5 maça geldi diye uzman kesilmelerine bakmayın aslı olan sizlersiniz ve ben Nedim Hoca olarak hiçbir zaman kasıtlı yazmam. NEYSE O.saygılarımla.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876