Öne Çıkanlar Veysel Eroğlu Çanakkale
banner867

AES İl Başkanı Murat BAHTİYAR'ın Yazılı Basın Açıklaması
banner852

Anadolu Eğitim Sendikası Samsun İl Başkanı Murat BAHTİYAR,

Özel Okullar Derneği Başkanının öğretmenleri ve sendikaları hedef alan açıklamalarına yönelik bir basın açıklaması yaptı.

AES İl Başkanı Murat BAHTİYAR'ın yazılı basın açıklaması şu şekilde:

Özel Okullar Derneği Başkanı“Dünyanın her yerinde okulların açılması birinci gündemken burada tek muhalefet var, o da öğretmen sendikaları.Öğretmenler İşe gitmeden maaşlarını alıyorlar. Sanırım rahata da alıştılar.”şeklinde talihsizlikten öte çok vahim bir açıklama yapmıştır.Dernek başkanını tarihe utanç vesikası olarak geçecek bu açıklamasıyla vicdanen baş başa bırakmak belki doğru olabilirdi ancak “öğretmenlere haddini fazlasıyla aşan bu sözleri söyleyen şahsa öğretmenler iki kelam cevap vermemişler mi ?” diye sorgulayacak gelecek nesiller için tarihe not düşmek adına bu şahsa iki çift kelam etmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Bak sayın dernek başkanı, bütün dünyayı saran ve yüzbinlerce insanın ölümüne , milyonlarca insanın hasta olmasına sebep olan sendikalar ve öğretmenler değil koronavirüstür.Dünya genelinde pandemi ilan eden, sendikalar ve öğretmenler değil Dünya Sağlık Örgütü’dür.Ülkemizde okulları kapatan, sendikalar ve öğretmenler değil devlettir.

Bak sayın başkan,dünyada okulları açıp vaka sayılarındaki artışı yaşadığı için tekrar kapatmak zorunda kalan ülkeler ortadayken,vaka sayılarındaki artış günden güne kendini hissettirirken,bütün dünya tarafından ikinci dalga uyarıları yapılırken,Okulların açılmasına karar verecek olan devlet yetkilileri, alacakları kararı, sizlerin kaybedeceği paraları düşünerek değil, bilimin ışığında, vatandaşlarının sağlığını tek kriter kabul ederek verecektir.

Bak sayın başkan, ülkemizin bu hastalıktan kurtulması , okulların açılması ve bir an önce öğrencilerine kavuşma isteği dışında hiçbir beklentisi olmayan, okulların kapalı olduğu dönemde uzaktan eğitime bütün gücüyle destek veren ,gece yarılarına kadar internet üzerinden öğrencilerine ulaşmaya çalışan,vefa destek gruplarında canla başla görev alan,virüse yakalanarak can veren öğretmenlere “yatarak para kazanmaya alıştılar”

Öğretmenlerin isteğine tercüman olan sendikalara da “suyu bulandırıyorlar” demek sizin haddiniz değil.

Bak sayın başkan,sizin göreviniz, okulların açılmasına veya kapanmasına karar vermek değildir.Sizin göreviniz tarihte bir utanç vesikası olarak kalacak olan bu sözlerinizden dolayı derhal özür dilemektir.

Eğitimi kâr,öğrenciyi “müşteri” öğretmeni “köle” olarak gören zihin yapınızı değiştirmektir.

Bak sayın başkan, okullar kapanınca kaybedeceğin parayı düşünmek yerine siz de hepimiz gibi bir an önce ülkemizin bu hastalıktan kurtulmasını , devletimize ve milletimize vereceğiniz desteği düşünürseniz daha doğru bir yol seçmiş olursunuz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876