Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner798

Bafra Irkı Damızlık Koçlar teslim edildi

Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Valiliği koordinesinde hayata geçirilen ve Türkiye’de birçok kente model olan Köyümde Yaşamak için Bir Sürü Nedenim Var Projesi kapsamında düzenlenen Damızlık Koç Dağıtım Törenine katıldı.

Vali Dr. Ozan Balcı, törende, 91 çiftçiye koyun varlığımıza uygun, gelişim ve verim özellikleri yüksek Kangal Akkaraman ve Bafra Irkı Damızlık Koçlarını teslim etti.

894 Çiftçiye 80 Bin 58 Koyun Teslim Edildi

Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi ileTokat ili küçükbaş hayvan varlığının artırılması, işletme ölçek büyüklüğünün geliştirilmesi, atıl işletmelerin canlandırılmasının amaçlandığını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, proje kapsamında bugüne kadar 401 çitçiye 401 adet koç ve 894 çiftçiye 80 bin 58 koyun teslim edildiğinibelirterek Ziraat Bankasından da 117 milyon kredi desteği sağlandığını kaydetti.

Vali Dr. Ozan Balcı sözlerine şöyle devam etti. “Projeye başladığımızda 378 bin olan koyun varlığımız şimdi 512 bin oldu. Şuna inanıyorum ki Tokat’ta koyun varlığı 5 yıl sonra 1 milyon olacak. Tokat’ımızın ekonomisine, çiftçisine, yetiştiricisine, üreticisine çok büyük katkı sağlayacak.

Çiftçilerimizin, koyun yetiştiricilerimizin, üreticilerimizin her zaman devlet olarak yanınızdayız, yakınınızdayız. Onlarımutlu görmek, koyun sürüleriyle beraber meralarda görmekten büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Türkiye’ye Model Oldu

Vali Dr. Ozan Balcı, “Koyun yetiştiricimize, 1 yıl ödemesiz, 7 yıl vadeli, sıfır faiz ile, ipotek, öz kaynak, teminat olmadan Ziraat Bankasından kredi desteği sağlıyoruz. Projemiz entegre bir proje, koyun bereketli bir hayvan, sadece koyun desteği vermekle kalmıyor koç desteği de sağlıyoruz. Aynı zamanda veterinerlik hizmetleri ve eğitim, meraların ıslahı, erkek kuzu kesimi ve dişi kuzu kesiminin engellenmesi, çoban istihdamı destekleri de veriyoruz. 

Projemiz çok hayırlı ve güzel bir proje oldu. Türkiye'nin diğer illerine de Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi adı altında yaygınlaştı, model oldu.” dedi.

Büyükbaş Hayvancılık İçin Benzer Bir Proje Başlatılması Hedefleniyor

Vali Dr. Ozan Balcı, “Büyükbaş hayvancılık içinde böyle bir model geliştirmeye çalışıyoruz. Onu da başlatırsak güzel bir proje olacak. Bu ve buna benzer projelerin Türkiye'mize, Türk insanına, Tokat'a, Tokatlı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Programa, Vali Dr. Ozan Balcı’nın ile birlikte Tarım ve Orman Müdür Vekili Ümit Ok, kurum müdürleri, Hayvancılık Şube Müdürü Salih Çelik ve koyun yetiştiricileri katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Orta KaradenizBafraTokat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.