Öne Çıkanlar CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza CİNSEL SALDIRI
banner798

Bahçeli Rusya'ya ateş püskürdü
banner852

Açıklamasında "Esad rejimi yıkılmadan, bu zorba cezasını bulmadan Suriye'ye huzur ve güvenlik kesinlikle gelmeyecektir" ifadelerini kullanan Bahçeli, şöyle devam etti: "Astana, Soçi ve Cenevre süreçlerinin anlam ve inandırıcılığı artık kalmamıştır. Rusya bir yanda masalarda uzlaşma pozları verirken, diğer yanda Suriye rejimini kışkırtmış, askeri operasyonlara teşvik etmiştir."

İşte Bahçeli'nin açıklamasından satırbaşları;

İdlib, Türkiye düşmanlarına zindan edilmeli. Katiller döktükleri kanın bedelini şu yada bu şekilde ödemelidir. Esad rejimi yıkılmadan, bu zorba cezasını bulmadan Suriye'ye huzur ve güvenlik kesinlikle gelmeyecektir. MHP olarak her türlü tedbir ve karara destek veririz.

"İDLİB VE ÇEVRESİ, TÜRKİYE DÜŞMANLARINA ZİNDAN EDİLMELİDİR"

TSK'nın gözlem noktalarının güvenliği temin edilmeli, Esad saldırısından dolayı pişman edilmelidir. Siyasi ve diplomatik girişimlerimizin yanı sıra askeri caydırıcılığımız da sonuna kadar kullanılarak İdlib ve çevresi Türkiye düşmanlarına zindan edilmelidir. İdlib mutabakatını bozan veya ihlal eden tarafın Türkiye olmadığı meydandadır."

"KARŞILIK VERİLMİŞTİR"

Hükümet kanadından yapılan açıklamalarda intikam vurgusu yapılırken Rusya ve ikili ilişkiler konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Bu hain saldırıya anında karşılık verilmiştir" dedi.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA: HABER VERİLMEDİ

Rusya'dan, Suriye'nin İdlib kentinde 6 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, Türkiye'nin Rusya'yı operasyon konusunda uyarmadığı için Türk askerinin Suriye ordusu tarafından vurulduğu belirtildi.

AKAR SURİYE SINIRINA GİTTİ

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sıcak saatlerin yaşandığı Suriye sınırına gitti. Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna'ya yaptığı ziyaret kapsamındaki heyette yer alan Akar, İdlib'deki saldırının ardından heyetten ayrılarak Ankara'ya döndü. Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla Karargah'ta yapılan kısa durum değerlendirmesinin ardından Suriye sınırına hareket etti.

Anahtar Kelimeler:
RusyaDevlet Bahçeli
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876