Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

Çakar kararı kabul edilecek mi!

ÇAKARLI ARAÇ KULLANIMI İLE İLGİLİ YASA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Şimdi bu Meclis’ten geçen yasa Cumhurbaşkanımızın önüne henüz imzaya gelmedi, tabii son tahlilde kendi takdirleridir, bununla ilgili değerlendirmelerini yapacaktır, yasaya da bakacaktır.

Yalnız şunun altını çizmek isterim arkadaşlar: Bu çakar kullanımıyla ilgili son dönemde, özellikle son 1,5 ayda biliyorsunuz yeni bir uygulama başlatıldı ve eskiye göre 50’ye 1 oranında çakar kullanımında bir azalma söz konusu oldu. Yani daha önce kontrolden adeta çıkmış olan bu çakar kullanımıyla ilgili çok sıkı denetimler uygulanıyor şu anda. Ve prensip olarak da devlet protokolündeki ilk 29 şu anda bu çakar kullanma hakkına sahip bulunuyor arkadaşlar. Şimdi bu tabii bir ruhsattır, azimet değildir eski tabirle.

Yani bir izindir, yani illa alın kullanın diye bir teşvik söz konusu değil. Şimdi burada bu ilk 29’daki protokol, bunlar tabii devletin belirlediği protokol listesine göre şekilleniyor. Sayıya baktığınızda, kullanım alanına baktığınızda milletvekilleri de dâhil olmak üzere şu anda kullanım alanında çok ciddi bir azalmanın olduğunu söyleyebilirim. Yani binlerce araçtan geçtiğimiz 1-1,5 ay içerisinde çakarlar söküldü.

Bu konuda İçişleri Bakanlığımızın, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün denetimi devam ediyor, bundan sonra da devam edecek. Yani dolayısıyla burada geçiş üstünlüğü, çakar kullanımı, siren vesaire gibi araçların kullanımının ihtiyaca binaen, çünkü koruma altında olan kişiler de var biliyorsunuz, devletin sağladığı hayat boyu koruma imkânı olan kişiler de var bulundukları kritik görevlerden dolayı, bunları da kapsayacak şekilde daha makul, vatandaşı rahatsız etmeyecek şekilde trafikte özellikle bir düzenleme yapılıyor.

Şu anda zaten İçişleri Bakanlığı’nın aldığı bu tedbirlerle biliyorsunuz bu çok ciddi bir şekilde daraltıldı. Dolayısıyla burada trafikte asıl olan trafik kurallarına herkesin uymasıdır. Yani geçiş üstünlüğü dediğinizde trafik kurallarını isteyen istediği gibi ihlal edecek; böyle bir şey söz konusu değil. İhtiyaç hâlinde bunların kullanılması zaruret olabilir. Ama nihai olarak yasa tabii Cumhurbaşkanımızın önüne geldiğinde takdir kendilerinindir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.