Öne Çıkanlar bafrada kaza kurşunu CİNSEL SALDIRI
banner797

Erdoğan, Belediyelere Çok Büyük Görevler Düşüyor
banner852

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin belediyelerde gösterdiği emsalsiz başarıyla Türkiye'nin yönetimini üstlenmiş bir parti olduğunu belirterek belediyelerinin halkın günlük hayatına dokunan çalışmaları ve yaptıkları altyapı yatırımlarının önemli olduğunu kaydetti.

“BELEDİYELERE ÇOK BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Kovid-19 hastalığı sürecinde belediyelere çok büyük görevler düştüğüne vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu hizmet binaları, toplu ulaşım araçları, pazar yerleri, çöp toplama alanları gibi yerlerin temizliğinin ve dezenfeksiyonunun aksatılmadan yapılması uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, maske, eldiven, kolonya, tulum gibi temizlik ve korunma malzemelerinin temini ve dağıtımının mümkün olduğu kadar yaygın şekilde sürdürüldüğünü, meslek edinme kursları olan belediyelerin, buralarda temizlik ve korunma malzemelerini kendilerinin yapabileceğini söyledi.

Halkı bilgilendirmeye yönelik her türlü faaliyetin kesintisiz devam etmesi, gıda ve temizlik ürünlerini vatandaşlara ulaştırırken de kurallara riayet edilmesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaşlılarımız ve öğrencilerimiz başta olmak üzere evlerinden çıkmasını istemediğimiz vatandaşlarımızın alışveriş, internet, kitap gibi ihtiyaçların teminine yardımcı olmalıyız. Bilhassa işsiz  kaldığı veya yetersiz gelire sahip olduğu için geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşımızı asla yalnız bırakmamalıyız. Bu konuda valiliklerimizle de kaymakamlıklarımızla da iş birliği hâlinde olmalısınız. Evinde tencere kaynamadığı için gözü yaşlı, kalbi kırık, yüreği daralmış her vatandaşımızın vebali sizlerin üzerindedir” dedi.

“TÜRKİYE, HER ALANDA İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLECEK SEVİYEDE OLDUĞUNU İSPATLADI”

Belediyelerin bu süreçteki çalışmalarına kaynak sağlamak için İller Bankası ödeneklerinden Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında kesinti yapılmayacağını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz göz boyamaya çalışanla halis niyetle hizmet edenin ayrımını böyle dönemlerde daha iyi yapar. AK Parti olarak bugüne kadar milletimizi hayal kırıklığına uğratmadık.  İnşallah bu salgın döneminde de uğratmayacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, sanayiden ulaşıma kadar her alanda kazandırdıkları güçlü alt yapının önemini, kriz döneminde çok daha iyi görebildiklerini belirterek gelişmiş ülkelerin bile pek çoğu kriz karşısında âdeta çökerken, Türkiye'nin hemen her alanda kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede olduğunu ispatladığını söyledi.

Türkiye’nin pek çok dost ve kardeş ülkeye imkânlar nispetinde destek verdiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “En büyük önceliğimiz, vatandaşlarımızın geçim sıkıntısına düşmeden temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesini sağlayabilmektir. Aldığımız tedbirlerin büyük bir bölümü, doğrudan dar gelirli insanlarımıza destek vermeye yöneliktir. Bu çerçevede, sosyal devlet ilkesi gereği ihtiyaç sahibi 2 milyon haneye, biner lira nakit yardımı gerçekleştiriyoruz. Faaliyetine ara veren her işletmenin çalışanlarının ücretlerinin yüzde 60'ı oranında ve asgari ücreti geçmeyecek şekilde ödeme yapıyoruz. İstihdamı korumak amacıyla faaliyetlerine ara veren işletmelerimizin telafi çalışma sürelerini iki katına çıkardık. İşletmelerimizin vergi ve sigorta ödemelerini erteleyerek bu sıkıntılı dönemi nispeten daha rahat şekilde geçirmelerini temin ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876