Öne Çıkanlar Yangın tüpü Nihat Kale
banner798

Erdoğan, Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi’nde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin ülkeler ve bölge için hayırlara vesile olmasını dileyerek, koronavirüs salgının nedeniyle İran ve Rusya'da yaşanan can kayıplarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin şahsında Rusya ve İran halklarına başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran'ın başkenti Tahran'daki bir klinikte gaz sızıntısı nedeniyle meydana gelen patlamada hayatını kaybeden İran vatandaşları için de başsağlığı mesajlarını iletti.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin salgınla mücadele sürecinde vatandaşlarına en iyi sağlık hizmeti vermenin yanında dost ve kardeş ülkelere de yardım ettiğini vurgulayarak, 137 ülkeye tıbbi yardım ve malzeme desteğinde bulunduklarını kaydetti.

Türkiye’de koronavirüs kaynaklı vefat sayısını 16'lara kadar indirmeyi başardıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarım milyonu aşkın insanın hayatına mal olan bu musibetten dünyanın en kısa zamanda kurtulmasını temenni etti.

“SURİYE'NİN SİYASİ BİRLİĞİ VE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜN MUHAFAZASI ÇÖZÜM ÖNCELİĞİMİZDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017 yılının Kasım ayında başlattıkları Astana Formatındaki Üçlü Zirve sürecinin Suriye’de barış, güvenlik ve istikrarın tesisine önemli katkılar sağladığının altını çizerek, şunları kaydetti: “Suriye’nin siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün muhafazası sahada sükûnetin tesis edilmesi ve ihtilafa kalıcı bir siyasi çözüm bulunması temel önceliklerimizdir. Bugünkü toplantımızla inşallah bu ivmeyi devam ettireceğimize inanıyorum. Türkiye olarak ihtilafın başından itibaren Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk. Etnik kimliğine, kökenine, inancına bakmadan milyonlarca Suriyeli sığınmacıya kucak açtık. Suriye’nin terör örgütleri eliyle parçalanmaması için büyük hassasiyet gösterdik. Gerektiğinde fiili müdahalede bulunarak insani dramın ve bölücü emellerin önüne geçtik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Komşumuz Suriye’nin bir an önce huzur, güvenlik ve istikrara kavuşması için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz. Astana garantörleri olarak sergileyeceğimiz iş birliği hiç şüphesiz bu ülkenin geleceğinde belirleyici olacaktır. Bugünkü toplantımızı bu ideal yolunda atılmış bir adım olarak görüyor, şimdiden katkılarınız için teşekkür ediyorum. Yapacağımız istişarelerin Suriyeli kardeşlerimiz ve tüm bölgemiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Zirvede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar da eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.