Öne Çıkanlar bafra Veysel Eroğlu
banner798

Hancıoğlu, Bu eşsiz sergiyi, Samsun'a kazandırmalıyız
banner852

Hancıoğlu: "Bu eşsiz sergiyi, kalıcı bir eser halinde Samsun'a kazandırmalıyız"

Ankara Kızılay Metrosu Sanat Galerisinde açılan 'İlk Adımdan Kuruluşa' Milli Mücadele Sergisi'ni ziyaret eden CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, sergide yer alan 63 tarihi belge ve sanat eserinin, milli mücadele sürecini çok güzel bir şekilde özetlediğini kaydederek "bu eşsiz sergiyi, kalıcı bir eser halinde Samsun'a kazandırmalıyız" dedi.

19 Mayıs 1919'un 100. yılı dolayısıyla Samsun Valiliği 100. Yıl Koordinasyon Merkezi tarafından prestij proje olarak hazırlanan ve Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından da desteklenen 'İlk Adımdan Kuruluşa' Milli Mücadele Karma Sergisi, Ankara'da açıldı.

Ankara Kızılay Metrosu Sanat Galerisinde açılan sergide, milli mücadele süreci 63 tarihi belge ve sanat eseriyle betimleniyor ve gelecek nesillere kurtuluş mücadelesi kronolojik olarak anlatılıyor.

Sergiyi ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, bu serginin yurt içi ve yurt dışı programları tamamlandıktan sonra kalıcı ve sabit bir sergi olarak Samsun'a kazandırılması gereken önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Hancıoğlu, serginin her aşamasında kadın emeği ve inceliğinin göze çarptığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bugüne kadar, yurt dışında Paris ve Berlin, yurt içinde ise İstanbul, İzmir ve Amasya’da açılan serginin yıl sonuna kadar Belçika, Birleşik Krallık, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hollanda, Almanya, Kosova, Makedonya ve Bulgaristan; yurt içinde ise, Diyarbakır, Sivas, Erzurum, Kahramanmaraş ve Gazitantep'te tarih ve sanatseverlerle buluşturulması planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876