Öne Çıkanlar Müstecep Mahallesi Tütün
banner867

İstanbul'da patlama 6 ölü 81 yaralı
banner852

GÜNCELLEME

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi.

Caddede panik yaşanırken, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Patlamanın nedenine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamada 6 kişinin vefat ettiğini, 53 kişinin yaralandığını bildirdi.Öte yandan saat 17.14 itibari ile RTÜK'ün aldığı karara göre patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

RTÜK’TEN ‘YAYIN YASAĞI’ AÇIKLAMASI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul’daki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 7’nci maddesinde milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda geçici yayın yasağı getirilebileceği belirtilerek, bu durumlarda Cumhurbaşkanı veya görevlendireceği Cumhurbaşkanı yardımcısı veya bakanın geçici yayın yasağı getirebileceği kaydedildi.

Söz konusu hüküm çerçevesinde 13 Kasım 2022 tarihinde İstanbul Beyoğlu ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 04181 sayılı yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiği ifade edilerek, “Yayın yasağı medya hizmet sağlayıcıların anılan patlamaya ilişkin olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanunda ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyulmaları, toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınmalarını ve bu çerçevede; patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarında kesinlikle yer vermemelerini içermektedir. Tüm medya hizmet sağlayıcıların dikkatine sunulur” denildi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı meydana geldi. Olayda 6 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 81 kişi yaralandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, açıklamalarında saldırının bir terör saldırısı olduğu ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Bakan Soylu ve Bakan Bozdağ, patlamanın meydana geldiği İstanbul'a geldi.

Adalet Bakanı Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili sekiz savcı ve iki başsavcıvekili görevlendirildiğini bildirdi.

Bakan Soylu, bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını açıkladı.

Saat 16:20'de İstanbul İstiklal Caddesi'nde şiddetli bir patlama meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olayda 6 kişi yaşamını yitirirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "İstiklal Caddesindeki patlamada yaralanan 81 kişiden 39'u tedavileri tamamlanarak taburcu oldu" dedi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde saat 16.20 sularında şiddetli bir patlama meydana geldi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlamanın sesi çevreden duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü. Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı. Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan bazı yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876