Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner797

Kahvehanelere gazete alma şartı !
banner852

Her geçen gün; veriler aşağıya doğru düşüp vakalar azalmaya başladıysa da; hergün yeni vakalarla karşılaşabiliyoruz.

Pandemi sürecinde; çok sayıda esnafımız, iş yerleri ve resmî kurum ve kuruluşların yanı sıra; özellikle kahvehaneler çok zor  bir ekonomik çıkmazın içine düşmüştü.

Gerçi devlet; bu gibi yerlere maddî yardımlarda bulunduysa da bu yardımlar, onca esnafın birikmiş  boçlarını karşılamaya yetecek gibi değildi.

İşte az önce de  sözünü ettiğimiz kahvehaneler ve 01 Temuz Perşambe  günü yasakların geri çekilmesiyle, kahvehaneciler derin bir nefes aldılar.

Benim ayrıca değinmek istediğim bir konu daha var; o da  kahvehanelerin, çay ocaklarının koronavirüsten önce aldıkları günlük gazeteler; korona virüs tedbirleri nedeniye, bu  süreçte alınmadı.

Ancak; dünkü (2  Temmuz 2021- Cuma ) günkü Posta Gazetesi'nde şöye bir haber okudum:

 " Kahvehanelere en az  5 gazete" başlığıyla duyurulan haberde; Ticaret Bakanlığı' nın kahvehane ve kıraathaneciler için bit kılavuz hazırlandığı, 1. 2. ve 3. sınıf olmak üzere, kategorilere ayrıldığı belirtilerek, kılavuza göre: en az 5 farklı gazete bulunması, ve en az  100 farklı kitap içeren bir kütüphane kurulmasının gerektiği ve kahveanelerin okul, özel eğitim kusu ve yurtlardan en az  100 metre uzaklıkta olması "gibi bazı şartlar da gazetenin ilgili haberinde yer alıyor.

Doğrusu da zaten budur, zirâ, herkes kahveye oyun için gelmeyebilir. Oyun oynamayan vatandaşlarımız da çaylarını içerken, günlük olayları ve çeşitli konuları işleyen gazeteleri okuyabilmeli.

Aslında her  eve belli sayı ve ölçülerde günlük gazetenin girmesi de gerekli fakat bu kurala uyan vatandaşlarımızın sayısının çok fazla olduğu kanaatinde değilim.

Bir diğer konu ise, kahvehanlere alınacak bu 5 günlük gazeteden en az  birinin de Yerel gazete olmasında  fayda  var.

Kahvehanelerin pandemi sürecinde ben şahsen, her gün 3 gazete alırken bunlardan biri de yerel gazete idi.

Yerel gazetelere sahip çıkmalıyız, daha  çok sayıda okunmasını  teşvik etmeliyiz. Zirâ; şehirlerin yerel basını ve yerel gazeteleri; ancak okurların yerel gazetelere sahip çıkmasıyla, ilânlarla bu gazeteler ayakta durmaya çaışıyorlar.

İnşallah; her şey zamanla daha  iyi olur. Sevgive saygılarımla.

Oktay ZERRİN

Samsun Medya Gazeteciler Cemiyeti ( SAM- MED ) Yönetim Kurulu Üyesi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876