Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Kanatlı hayvan yetiştiricilerine kuş gribi uyarısı
Kavak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Taş, kanatlı hayvan yetiştiricilerini kuş gribine karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Taş, özellikle yaban kazı ve yaban ördeği gibi su kuşlarının, tavuk vebası olarak da bilinen kuş gribinin çıkmasında ve yayılmasında büyük rolü olduğunu belirtti.

Kavak'ın göçmen kuşların göç güzergahında bulunduğuna işaret eden Taş, şöyle konuştu:

"Virüsü taşıyan kuşların salya, burun akıntısı ve dışkılarıyla doğrudan veya bu salgılarla kirletilen yerlerle temas eden bütün kanatlı hayvan çeşitleri etkilenirler. Bu hayvanlar arasında hızla yayılan bir hastalıktır. Bu durum hayvanların ölümüyle sonuçlanmaktadır. Bu hastalıkla mücadele noktasında görevli gittiğimiz mahallelerde ve kurumumuza gelen vatandaşlarımızın dikkatini çekmek ve bilinçlendirmek amacıyla kuş gribi ve kuş gribinden korunma yolları ve kuş gribinin insanlar üzerindeki belirtilerini anlatarak daha fazla bilgiye sahip olmaları için kitapçık ve broşür dağıtıyoruz."

Taş, herhangi bir şüphe halinde vatandaşların zaman kaybetmeden kendilerini haberdar etmelerini istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.