Öne Çıkanlar Samsun 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner798

Koronavirus Türkiye'de görüldü

Sağlık Bakanı Koca, Türkiye’deki ilk Corona virüsü vakasını duyurdu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki ilk Corona virüsü vakasını duyurdu. Koca, ilk vakanın erkek bir hasta olduğunu belirtti ve "Yurt dışından gelen vatandaşlarımız 14 gün kuralına uymalıdır" dedi.

Size üzücü haberi bildirmek istiyorum. Bir vatandaşımızın Corona virüsü testi pozitif çıktı.

 Corona virüsü hastamız erkek. Genel durumu iyi. Akrabaları gözetim altına alındı. Hastamızın Avrupa geçmişi var.

Yayılmayı önleyici tedbirler alınmıştır. Yurt dışına zorunlu olmadıkça çıkmayalım. Yurt dışından gelen vatandaşlarımız 14 gün kuralına uymalıdır.

Bir veya birkaç vaka salgın olarak görülmemelidir. Karantinaya alınmış bir hasta tüm toplumu tehdit edemez.

Yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda düzene sokmaktır.

Ben şeffaf bir şekilde bugüne kadar bu süreci götürmeye çalıştım. Ve bugün bu saatte açıkladım, yarın sabah da açıklayabilirdim.

Özellikle altını çizerek ifade ettiğim bir şey oldu, hasta mahremiyeti. Ve bu dönemde bir ili, bir bölgeyi veya bir hastaneyi gündemde tutmanın doğru olmadığına inanıyorum.

Ben bu kadar net size ifade ediyorum. Zaten bununla ilgili bilgiler, uluslararası boyutuyla bildirilmiş olacak. Bunu da anlayışla karşılayın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.