Öne Çıkanlar Veysel Eroğlu Çanakkale
banner797

Organları bağışlanan genç toprağa verildi
banner852

Zonguldak'ta boğulma tehlikesi geçiren ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşmesinin ardından vasiyeti üzerine organları bağışlanan genç sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bartın'ın Dibektaş köyünde yaşayan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özhan Ulusoy, 25 Mayıs tarihinde Zonguldak'ta arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için denize girdi. Denizde boğulma tehlikesi geçiren ve 112 ekiplerince ilk müdahalesinin ardından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne kaldırıldı. Buradaki tüm mücadelelere rağmen Ulusoy'un beyin ölümü gerçekleşti. Haberi alan acılı aile ise gencin vasiyeti üzerine organlarını bağışladı.

Beyin ölümü gerçekleşen Özhan Ulusoy'un bağışlanan kalbi, karaciğeri ve böbrekleri yapılan operasyonla alındı. Ulusoy'un, kalbi, karaciğeri ve böbrekleri özel kutulara yerleştirilerek Ankara, Samsun ve Antalya'da organ nakli bekleyen hastalar için uçakla yola çıkarıldı. AFAD ekiplerinin öncülük yaptığı sağlık ekipleri için polis ekipleri de geçiş güzergahlarında önlem alarak yolun açık tutulmasını sağladı.

Organları başka insanlar için yaşam umudu olan Ulusoy'un cenazesi ise memleketi Bartın'ın Dibektaş köyünde toprağa verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876