Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

Rusya'dan S-500 Cevabı
banner852

Rus haber ajansı Sputnik'e konuşan Rusya Devlet Duması Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıtkin, "Kuşkusuz, Türkiye'nin Rusya'yla askeri-teknik işbirliğiyle ilgili ikili anlaşmalar çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Bu işbirliği, karşılıklı faydaya dayanıyor. Bununla birlikte Türkiye'nin çıkar alanı içinde yer aldığını belirtmemiz gerekir. ABD, askeri-teknik işbirliği alanında rekabet için her türlü çabayı gösteriyor ancak özellikle S-400 ve gelecekte piyasaya sunulacak olan S-500, fiyat, kalite, verimlilik bakımından ABD'li muadillerinin önünde. Bu nedenle de Türkiye tercihini bunlardan yana kullanıyor" dedi.

"HERHANGİ BİR DÜŞMANI HEDEF ALMIYOR"

Rus siyasetçi, Türkiye'de konuşlandırılacak S-400 füze savunma sistemlerinin tamamen savunma amaçlı olduğunu ve herhangi bir düşmanı hedef almadığını kaydetti.

Bu hususa ilgili anlaşmalarda yer verildiğini söyleyen Şvıtkin, Türkiye'nin NATO üyesi olmasını ve bugün itibarıyla Suriye'de terörle mücadelenin taraflarından biri olmasını da göz önünde bulundurduklarını vurguladı.

"TÜRKİYE İLE ASKERİ İŞBİRLİĞİNİ DAHA DA GELİŞTİRME NİYETİNDEYİZ"

Şvıtkin, Rusya'nın Türkiye'yle askeri-teknik işbirliğini daha da geliştirme niyetinde olduğunu sözlerine ekledi.

CUMHURBAŞKANI NE DEMİŞTİ?

TV 360 ve 24 TV ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "S-400 konusunda işi bitirdik, geri dönüşümüz asla olamaz. Ruslarla anlaştık, ortak üretime gireceğiz, belki S-400'den sonra S-500'e gireceğiz" demişti.

Anahtar Kelimeler:
RusyaTürkiyeFüzeS-500
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876