Öne Çıkanlar şehit istanbul
banner798

Savaşta 5. günün bilançosu

Harkov kenti de kontrolü sağlayan Rusya ordusundan geri alınırken Rusya'nın kaybi binlerle ifade ediliyor.

Ukrayna kaynaklarına göre dün 4 bin 300 olan öldürülen Rus askeri sayısı bu sabah itibarıyla 5 binin üzerine çıktı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy "Düşmanın (Rusya) kayıpları çok ağır, çok ciddi.

Yüzlerce, yüzlerce sınırımızı geçen ölü asker" şeklinde konuşurken Ukrayna'Lı 352 sivilin de hayatını kaybettiği aktarıldı..

14'Ü ÇOCUK 352 SİVİL ÖLDÜ

Ukranya'nın Rusya saldırılarında patlayan binalar, vurulan ambulanslar görüntülere yansırken konuyla ilgili son açıklama Ukrayna makamlarından geldi. Ukrayna Sağlık Bakanlığı, Rusya'nın saldırıları sonucu 14'ü çocuk 352 sivilin öldüğünü duyurdu. Bakanlık ayrıca saldırılarda 116'sı çocuk bin 684 kişinin de yaralandığını duyurdu..

5 BİN RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Rusya'nın Ukrayna'yı işgal için gönderdiği askerlerden de çok sayıda kayıp verdiği belirtilirken Ukrayna kaynakları dün 4 bin 300 olarak duyurdukları öldürülen Rusya askeri sayısını bu sabah itibarıyla 5 bin olarak revize etti.

ZELENSKİY'DEN TEŞEKKÜR

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Rusya'nın Ukrayna operasyonunu kınayan taslağa `evet` oyu kullanan ve Ukrayna'ya yardım gönderen ülkelere teşekkür mesajı yayınladı. Zelenskiy çok sayıda silah, ilaç, mazot ve para yardımı aldıklarını aktardı..

SPORDA RUSYA'YA PEŞ PEŞE KÖTÜ HABERLER

FIFA Rusya'nın Ukrayna işgali nedeniyle aldığı yaptırım kararlarını açıkladı. Buna göre

- Rusya'nın ev sahibi olduğu maçlar tarafsız bölgede ve seyircisiz oynanacak. Rusya topraklarında hiçbir uluslararası müsabaka yapılmayacak.

- Rusya'yı temsil eden üye dernek "Rusya" değil, "Rusya Futbol Birliği" adı altında maçlara katılabilecek.

- Rusya Futbol Birliği takımlarının katıldığı maçlarda Rusya bayrağı veya marşı kullanılmayacak.

Öte yandan Uluslararası Judo Federasyonu da Vladimir Putin'in onursal başkanlığını askıya aldı.

UKRAYNA HALKINA MESAJ: MÜMKÜN OLAN TÜM MÜCADELE ARAÇLARINI...

Ukrayna hükümeti halka yönelik bir rehber yayınladı. Bu rehberde "Silahınız olsun ya da olmasın mümkün olan tüm mücadele araç ve ekipmanlarını kullanın" denildi.

SİVİL HALK SAVAŞA ENTEGRE EDİLİYOR

Rehberde ayrıca "Yol işaretlerini sökün. Gece daha aktif olun, ev yapımı yangın çıkarıcı unsurlar kullanın, yolları tahrip edin" denildi

.27 UÇAK ve 26 HELİKOPTER İMHA EDİLDİ

Ukrayna Savunma Bakanlığı Rusya Ukrayna savaşının ilk gününden itibaren Rusya ordusuna ait 27 uçak ve 26 helikopterin imha edildiğini açıkladı

AVRUPA'DA HAVA SAHASI KAPANDI

Rusya uçaklarına yönelik alınan kararla Avrupa'da birçok ülkenin hava sahası kapatıldı.

SOKAKLARDA RUS VE UKRAYNALILARIN CESETLERİ VAR

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sürdükçe ölü ve yaralı sayısı da artıyor. Sokaklarda ölen ve yaralananların kaldırılması kolay olmayınca yol ortalarında ölü ve yaralılara dair görüntüler gelmeye başladı.

RUSYA: 1067 hedefi vurduk

rusya tarafından da savaşa ilişkin açıklamalar gelirken bugüne kadar 1067 ukrayna hedefinin vurularak imha edildiği duyuruldu

UKRAYNA'DAN KAÇAN MÜLTECİ SAYISI 368 BİN

Birleşmiş Milletler mülteci ajansına göre Ukrayna'dan kaçan 368 bin mültecinin söz konusu olduğunu ve bu sayının 4 milyona kadar çıkabileceği aktarıldı

1100'DEN FAZLA UKRAYNALI YARALANDI

Ölenlerin yanısıra Ukrayna'da yapılan son dakika açıklamasına göre savaşta bin 100'den fazla yaralı var.

RUSYA BİRÇOK YERDE GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALDI

Edinilen son dakika bilgisine göre Rusya Ukrayna savaşında işgalci konumundaki Rus güçleri ele geçirdiği noktalarda kontrolü genel olarak ele almakta güçlük çekiyor. Karşılaştığı direniş Rusya'nın sık sık kayıplar vermesi ve geri adım atmak zorunda kalmasına neden oluyor.

.ZELENSKİY: BİRKAÇ GECE ÇOK KRİTİK

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, öünümüzdeki birkaç günün zor geçeceğini ve Kiev'in kaybedilmemesi gerektiğini söyledi. Zelenskiy, sosyal medyadan paylaştığı video mesajında değerlendirmelerde bulundu.

UKRAYNA'NIN BİRÇOK ŞEHRİ SALDIRI ALTINDA

Gecelerin gündüzden daha zor geçeceğini ifade eden Zelenskiy, Kiev başta olmak üzere pek çok şehrin saldırı altında olduğunu kaydetti.

.Zelenskiy, Kiev'in kaybedilmemesi gerektiğini belirterek Rusya'nın tüm gücüyle Ukrayna'nın mukavemetini kırmaya çalışacağını ifade etti..KADERİMİZ BELİRLENİYOR

Kendilerini neyin beklediğini bildiklerini söyleyen Zelenskiy, "Bu gece dayanmalıyız. Ukrayna'nın kaderi tam şu anda belirleniyor." diye konuştu.

KREŞLERİ BİLE VURDULAR

Kreşlerin, yetimhanenin ve sivil altyapının vurulmasının izah edilemez olduğunu vurgulayan Zelenskiy, "Kreşteki Ukraynalı çocuklara karşı bu savaş nedir? Onlar kim? Onlar da mı Neonaziler?" diye sordu.

AĞIR KAYIPLAR VERDİRDİK

Ana amaçlarının bu kıyımı durdurmak olduğunu ifade eden Zelenskiy, "Düşmanın kayıpları çok ağır, çok ciddi. Yüzlerce, yüzlerce sınırımızı geçen ölü asker." dedi.

BUNU YAPIYORUZ, ÇÜNKÜ BİRİLERİ YAPMALI

Sivil halkın molotof kokteyleriyle Ruslara karşı direniş göstermesinden sonra Lviv kentindeki bir bira fabrikasının sahibi, fabrikanın üretimini biradan molotof kokteyline çevirdi. Bira fabrikasının sahibi Yuriy Zastavny, 2014'teki Rusya yanlısı halk ayaklanmasında da benzer şeyleri yaptıklarını kaydetti, Zastavny, "Bunu yapıyoruz çünkü birileri yapmak zorunda. Yeteneklerimiz var. 2014'te bir sokak devrimini yaşadık. O zaman da molotof kokteyli yapıp kullanıyorduk" ifadelerini kullandı.

Bira fabrikasını molotof kokteyli fabrikasına çevirme fikrinin nereden geldiği sorusunu yanıtlayan Zastavny, "Bu fikir 2014'teki devrim gösterilerinde yer alan çalışanlarımdan biri tarafından teklif edildi" dedi.

.

.

Anahtar Kelimeler:
RusyaUkraynaTürkiyeHaber
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.