Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner867

SENDİKALARA SİVİL DARBE
banner852

Toplu sözleşme yer alan hukuka aykırı düzenleme ile “toplu sözleşme priminin” hizmet kolunda örgütlü ve yüzde 1 barajını aşan sendika üyelerine ödenmesine karar verildiğini belirten Çivi, Anayasa ve kanunlar çiğnenerek 192 memur sendika ve 8 konfederasyon kapatılmak isteniyor, dedi.

Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi yazılı açıklamasında şunları söyledi;

6 milyon memur ve emeklinin 2022 ve 2023 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyen toplu sözleşme ile memur ve emekliyi sefalete mahkûm edilmiştir. Hükümet ve Memur-Sen Genel Başkanının birlikte belirlediği maaş artışlarına karşı sendikaların ve memurların tepkisini ortadan kaldırmak, Memur-Sen üyelerinin istifalarının önüne geçmek ve alternatif sendikalara üyeliklerin engellenmesi için yüzde bir barajı getirilmiştir.

Bu şekilde diğer sendikalara üye 57 bin memurun toplu sözleşme ikramiyesi hakkı elinden alınarak, memurların barajın altında kalan sendikalardan istifa etmesi amaçlanmaktadır. Bu istifalar sonucu baraj altında kalan 192 sendika ve 8 konfederasyonu kapatılmak istenmektedir. Bu durum yandaş olmayan sendikalara yönelik sivil bir darbedir. Tek tip sendika ile memurlar mahkum edilmek isteniyor.

Anayasa ve sendika kanunları çiğnenerek yapılan düzenlemeye karşı hukuki mücadelemizi başlatıyoruz. Hak ve emek mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz.

Anahtar Kelimeler:
Haksen
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876