Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner867

Usta, Bugün de Bafra’da Veba Var!
banner852

BU KADAR DA OLMAZ!

Geçtiğimiz günlerde, Havza’da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü “Genç Çifti Projesi” kapsamında yaşanan yolsuzluklara, denetimsizliklere şahit olmuştuk. Proje kapsamında hem de Kurban Bayramı’ndan hemen önce çiftçinin “Bu hayvanlar hastalıklı, kontrol edilmeli” demesine rağmen; yetkililer “Alıyorsanız alın yoksa yedeklerinize veririz!” diyerek çiftçiye vebalı hayvanlar teslim edilmişti. Sözde, çiftinin refahı arttırılacakken verilen vebalı hayvanlar, çiftçinin elindeki sağlıklı hayvanlara da bulaşmış ve birçok bölge karantinaya alınmıştı. Bu sebeple çiftçinin Kurban Bayramı için yetiştirdikleri koyunları dahi satmasına engel olarak çiftçinin mahvına sebep olunmuştu. Aynı zamanda hayvanların yaşları da evrak üzerinde, olduğundan büyük gösterilmişti.

Bu yaşanan olaylar ilk değildi. Aynı şekilde Çanakkale başta olmak üzere birçok yerde yaşanmış ve yaşanıyordu. Hatta bu olaylar sebebiyle birçok yerde operasyonlar yapılıp kamu görevlilerinin de içinde bulunduğu kişiler tutuklanmış, haklarında soruşturma başlatılmıştı. Ne yazık ki bütün bu yaşananlara rağmen bu olay son da olmadı!

BUGÜN DE BAFRA’DA VEBA VAR!

Bunca yaşanan olaya, bunca çağrımıza rağmen Bakanlık zafiyet göstermiş ve aynı olayın bugün bir başka yerde, Bafra’da da yaşanmasına sebep olmuştur. Aslında geçen sene de Bafra’nın Meşeli köyünde bir benzer olay yaşanmıştı ancak ne yazık ki bundan da ders çıkarılmadı. Hastalıklı hayvan dağıtımını basit bir hata olarak görmek hayati bir yanlıştır. Bu yaşananlar çok ciddi yolsuzlukların göstergesidir!

Şimdi soruyorum: Sizin için bunca insan bunca hayvan sağlığının hiç mi kıymeti yok? Bu kadar olay yaşanmış, tutuklamalar olmuş; veba göz göre göre geliyorum demiş. Niçin hala hiçbir denetim yapılmamış ve yapılmıyor? Yapılıyorsa kim tarafından, kimler kollanarak yapılıyor?

Bu yaşananlar artık ihmal, kaza boyutunu aşmıştır; resmen halk tehdit ediliyor! Proje kapsamında verilen hastalıklı hayvanlar, yalnızca onların ölmesine sebep olmuyor, çiftçinin sağlıklı hayvanlarına da hastalık bulaştırarak ölümüne sebep oluyor. İnsan sağlığını da tehdit ediyor.

BİRAZ SİYASİ ADABA SAHİP OLAN İSTİFA EDER!

Böyle bir devlet anlayışı, böyle bir bakanlık anlayışı olamaz! Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanına istifa etmeyi düşünüp düşünmediğini sormuştuk. Çünkü vazifesini yerine getiremiyor. Bakanlığında yaşanan hukuksuzluklara, vicdansızlıklara karşı eli kolu bağlı vaziyette oturuyor. Göz göre göre gelen musibetler için geçmişten hiçbir ders çıkarmıyor, hiçbir önlem alamıyor, aldığı önlemler ise işe yaramıyor. Şimdi, bütün bu olaylar karşısında biraz siyasi adaba sahip olan kişi vazifesini yerine getiremediğini kabul edip istifa eder!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876