Öne Çıkanlar bafrada kaza kurşunu CİNSEL SALDIRI
banner798

Usta, Pakdemirli'ye Fındık Fiyatını Sordu
banner852

Samsun Milletvekili Erhan Usta, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye 2019 yılı fındık alım fiyatını sordu. Fındık fiyatları hakkındaki yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığına sunan Usta, bunu sosyal medya hesapları üzerinden de duyurdu. İşte o soru önergesi:

“17 Ağustos 2017 tarihinde, dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba tarafından açıklanan TMO’nun fındık alım fiyatı 10 TL’dir. 26 Ekim 2018 tarihinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TMO’nun fındık alım fiyatı 14 TL olarak açıklanmıştır. Geçtiğimiz sene fındık fiyatının hem çok geç açıklanması hem de açıklanan 14 TL’lik fiyatın dolar kuru kaynaklı maliyet artışlarını telafi edecek ölçüde olmaması sebebiyle üreticimiz mağdur olmaktan kurtulamamıştır. Fındık üreticimizin kaderi, Türk Fındığının tekeli haline gelmesine müsaade edilen bir italyan şirketin vicdanına bırakılmamalıdır. Bu nedenle bir an önce 2019 yılı için, üreticimizi hem girdi maliyetleri açısından hem de bir tüketici olarak satın alma gücü açısından mağdur etmeyecek bir fiyat açıklanmalıdır. TMO bir an önce piyasada fiyat oluşumunda görev üstlenmeli, üreticimizin emeğinin yabancı firma tarafından sömürülmesine müsaade etmemelidir. Ürün üreticinin elinden ürün çıktıktan sonra açıklanan fiyat ancak stokçuları ve ihracatçı yabancı firmayı zengin eder. Bu görüş ve düşüncelerle,

1- 2019 yılında TMO tarafından fındık alımı yapılacak mıdır?

2- Bu sene fiyat ne zaman açıklanacaktır?

3- Üreticiyi mağdur etmeyecek bir fiyat açıklanacak mıdır? Açıklayacağınız fiyatta artan üretim maliyetlerini dikkate alacak mısınız?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876