banner798
Gidalar Konusunda Kesinlikle Dikkat Etmemiz Gereken Unsurlar
 
 
1-     Özellikle sosis, salam gibi islenmis etlerden uzak durun. Bunlarin içindeki bir sürü koruyucu maddenin yaninda Sodyum nitrat kanseri tetikliyor. Salamlarin çogunda kullanilan E 250 kansorejen maddedir.                                                                                 
 
2-     Paketlenmis, hazir gidalardan mümkün oldugu kadar az tüketmeye çalisin ya da tamamen uzaklasin. Islenmis gidalarda. En tehlikeli kansorejen E330 birçok hazir gidada kullanilmaktadir. Özellikle Çin mutfaginda kismende Japon mutfaginda lezzet artirici olarak kullanilan Monosodyum Glutamat {E621}hazir yemeklerde yaygin olarak kullanilmaktadir. Sagliga zararlidir. Çin Restorani Sendromu bu yüzden bir deyim olmustur.
 
3-     Fruktoz, Glukoz, Aspartam, gibi yapay tatlandiricilar bulunan, sodyum benzoat içeren kolali veya kolasiz içeceklerden uzak durun kesinlikle çocuklariniza içirtmeyin. Aspartam gibi düsük kalorili diyet içecekler kesinlikle insan sagligi için çok tehlikeli diet tatli ve içecekler size saglik getirmek yerine daha çok zarar getirecektir.  
 
4-     Evdeki teflon, aliminyum mutfak malzemelerini bir kenara atin. Yüzeyi çizilmis olanlari kesinlikle kullanmayin. Yüksek isida ve çizildiklerinde zehir üretiyor. Çelik mamulü mutfak ürünleri kullanin
 
5-     Plastik içindeki Bifenol-A plastik içinde bulunan toksinli bir kimyasal olup isiya maruz kaldiginda çözülüyor. PET siselerini isiya maruz birakmayin. Içindeki suyu kisa sürede tüketin.
 
 
6-     Yedigini gidalar içtiginiz içeceklerde yapay gida boyasi varsa bunlardan uzak durun. Özellikle blue 1 ve 2, red 3, yellow 6 olanlardan uzak durun.
 
7-     Et yiyecekseniz kuzu eti yeyin. Dogal ortamda yetismis beyaz et ve balik tüketin.
 
8-     Ekmeginiz tam tahil unu alip evde yapmaya çalisin. Yapamiyorsaniz firindan tam tahil bugdayi/unundan yapilmis ekmegi alin. Yogurdunuzu peynirinizi evde yapmaya çalisin.
 
9-     Eger organik degilse, Kasim Mayis arasi domates, salatalik gibi büyük oranda zirai ilaç verilerek seralarda yetisen yaz sebzelerini yemeyin. Meyve ve sebzeleri defalarca yikayin
 
10-Hibrit tohumlardan üretilmis gidalardan uzak durmaya çalisin. Kisaca eski dogal tohumlarla yetisen ürünler tüketin. Bu konuda kendinizi ve çevrenizi bilinçlendirin. Mümkün oldugu kadar eski dogal tohumlari toplayin nasil saklanacagini ögrenin çevrenize de verin, ufak bir alan bile bulursaniz bunlari yetistirmeye çalisin. Mesela dogal tohumlarla yetismis domatesler, salataliklar düzgün hepsi bir boyda olmayan özellikle domatesler öbek öbek dilim sekline düz olmayan bir görünüstedir.
Hibrit domatesler ve salatiklar düzgün hepsi bir ölçü ve boyda ürünlerdir. Bu farklari ögrenerek anlamaya çalisin. 
 
 
11-Gida etiketi okumayi ögrenin. Burda yazilanlarin gerçekte ne oldugunu ne anlama geldigi konusunda kendinizi egitin. Ilkokullardan baslayarak temel gida dersleri, etiket okuma, katki maddelerinin, suni tatlandiricilarin özellikle çocuklarin çok tükettigi çok tuzlu, sekerli, hazir gidalarin zararlarini ögretilmesi için bir kamuyoyu olusturun. Okul kantinlerinde atilan, kolali, kolasiz içecekler, bisküvi, kraker bir sürü sekerli hazir gidalar, çipslerden çocuklarinizi uzak tuitun.
 
12-Misir, kanola, ve soyali ürünler veya bunlarin türevlerinden yapilmis gidalara çok dikkat edin. Misir ve soya artik dünyada çogunlukla hibrit ve genleri ile oynanmis tohumlardan üretiliyor.
 
13- Margarin yaglarindan uzak durun. Tereyag ve sizma zeytinyagi tercih edin. Yüksek isida preslenerek yagi çikartilmis misir, ayçiçegi, kanola, soya gibi yaglardan uzak durun. Misir yagi, soya yaginda GDO olmasi çok yüksek ihtimal.
 
14-. Dünyada senede 2.5 ton ve 2 bine çeside yakin tarimsal mücedele ilaci, 3 binin üzerinde  katki maddeleri kullanildigi iddia ediliyor. Kesin rakami kimse bilmiyor. GDO’lu ürünler ve türevleri her yere yayilmis durumda bunlari bilmeden tüketiyoruz.
     
15-Mikrodalga firinlarin çok mecbur olmadikça kesinlikle kullanmayin.[1]Isviçreli Biyolog Dr. H.U.Hertel ve Prof. Bernard Blanc masraflarini kendileri karsilayarak mikrodalga firinlarinda pisen gidalarin insan sagligi üzerindeki etkilerini arastirdilar. Sonuç bu firinlardaki gidalarin tüketilmesinden kisa bir süre sonra insan kanin da kansere sebep olacak degisikliklerde neden oldugunu gözlemlediler.[2]Bu çalismalarla mikrodalgada isitilmis gidalar kandaki akyuvarlarin{beyaz hücrelerin} oranini azalttigi kötü kollestrolü {LDL}yükselttigi, insan sagligi için yüksek olmasi gereken iyi kollestrolü düsürdügü ortaya çikti. Kisaca Mikrodalga firinlar gidalar içinde kansere sebep olan serbest radikallerin ortaya çikmasini sagliyor.
 
16-Yenilen gidalarin disinda mesela son yillarda bir trend haline gelen çoraptan iç çamasira oradan yataklara ve temizlik maddelerine katilan antibakteriel içeren ürünlere dikkat etmek gerekmektedir. Son dönemlerde bir nevi zehir antibakteriel yattigimiz yataklara bile uygulnmakta neredeyse anti bakteriel olmayan yatak bulmak nerdeyse imkansiz hale geldi. Bu uygulama insanlari kullandiklari ürünlerde olusan bakterilerden koruyor gibi görünüyorsa da antibakteriel ile temas ettigimizde içindeki Triclosan adli zehiri de bir sekilde vücudumuza geçirmekteyiz.
Kisaca yalniz gida maddelerinin degil dis macunundan, sabuna oradan kokulara ve temizlik maddelerine kadar olan ürünlerin bir çogu zararli kimyasallar ihtiva etmektedir. Bundan dolayi mümkün oldugu kadar bu maddelerin dogalini kullanmaya çalisin. Özellikle parfümlerden bir sürü kimyasal ihtiva eden güzellik malzemelerini kullanmaktan kaçinin hatta dis macunlarini bile firçaniza mümkün oldugu kadar az sikin. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.