Öne Çıkanlar istanbul Hasan Tosgar
banner798

'40-50 milyon nüfuslu Kürt milletinin devlet sahibi olması gerekir'

Barzani, bazı gerçekleri de göz önünde bulundurmaları gerektiğini anlatırken, "4 parçaya bölünmüşüz. Her Trendbet birinin durumu farklıdır. Bu yüzden her parça, merkezi hükümetle çözüm aramalı" diye konuştu.

Çeşitli Kürt sitelerinin haberine göre, İsviçre'de yayımlanan 'The Nation' gazetesine konuşan Barzani, bağımsızlık tartışmalarına da değindi. Kürt lider bir soru üzerine, sayılarının 40-50 milyon olduğunu belirttiği Kürtler'in bir devleti olmasını istediklerini ancak gerçekleri de göz önünde bulundurmaları gerektiğini söyledi. Barzani, "4 parçaya bölünmüşüz. Her birinin durumu farklıdır. Bu yüzden her parça, merkezi hükümetle çözüm aramalı. Irak Kürdistan Bölgesi bağımsızlık için hazırdır" dedi. Barzani, "Bağımsızlık için yapılması düşünülen referandum bu yıl olur mu?" sorusuna Barzani, "İnşallah" yanıtını verdi. Mevcut sınırların pratikte ortadan kalktığını ve bu gerçeği kabul etmenin zamanının geldiğini de ifade eden Barzani, "Her milletin kendi doğal sınırları var. Güç zoruyla çizilen sınırlar artık kabul edilemez" diye konuştu.

Musul'un IŞİD'ten geri alınması için düşünülen Musul operasyonu ile ilgili Mesut Barzani, "Musul savaşı için hazırız, fakat Irak Hükümeti ile Amerikalılar saldırı planı ile kentin kurtarılması sonrasına ilişkin planı hazırlamalı. Musul'un kurtarılmasındaki en önemi soru, savaştan sonra nasıl yönetileceği konusudur" dedi. 

Anahtar Kelimeler:
DiyarbakırBarzani
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.