Öne Çıkanlar master Doluluk oranı
banner867

ABD'nin ardından YPG açıklama yaptı
banner852

ABD: YPG güçleri...

ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi Brett Mcgurk, kişisel Twitter hesabından Türkiye ile ABD arasında sorun haline gelen YPG güçlerinin Menbic'ten çekilmesi ile ilgili bir mesaj paylaştı. Mcgurk mesajında, "Bütün YPG güçleri yerel birimlerin eğitimi tamamlandıktan sonra Menbic'ten ayrılıp Fırat'ın doğusuna geçecek" dedi.

ABD'li temsilcisinin bu mesajından hemen sonra YPG tarafından Menbic'teki güçlerinin çekilmesi konusunda yazılı bir açıklama yapıldı. YPG açıklamasında şöyle denildi:

"Güçlerimiz, 15 Ağustos 2016 tarihinde Menbic Askeri Meclisi ve uluslararası koalisyon güçlerinin de desteği Münbic’i DEAŞ çetelerinden temizledik. Menbic’in özgürleştirilmesi ve Menbic Askeri Meclisi savaşçılarının eğitim çalışmalarının tamamlandı. Mevcut durumda Menbic’de bulunan askeri ve güvenlik kurumları olası saldırılara karşı cevap olabilecek pozisyondadır. Güçlerimizin kentteki rolünü tamamlamasının ardından Menbic’de bulunan YPG savaşçılarını çekerek Fırat’ın Gazabı hamlesine katılacağımızı belirtiyoruz. Aynı zamanda savaşçılarımıza kucak açan kahraman Menbic halkına da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Eğer ki gerekirse, Menbic halkının çağrılarına tekrardan cevap olmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876