Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

Araplar Kara Denizden Yer Arıyor

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, geçen yıl başlattıkları 'Ordu'ya 1 milyon turist' kampanyasıyla tanıtım faaliyetlerini artırdıklarını, Suudi Arabistan'dan Ordu-Giresun Havalimanı'na direkt uçuşların başlamasıyla da Arap turistlerin bölgeye daha çok rağbet gösterdiğini belirtti. Türkiye'nin prestij projeleri arasında gösterilen, deniz üzerine kurulu olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın hizmete girmesiyle birlikte, kenti ziyaret eden turist sayısında ciddi artış yaşandığını da söyleyen Vali Balkanlıoğlu, "Avrupa'da olmayan, Türkiye'de tek, dünyada ise 3'üncü olan deniz üzerine kurulan bir havalimanına sahibiz. Tamamen denizin doldurulması suretiyle yapılan ve uluslararası uçuşlara izin verilen güzel bir havalimanımız var. Türkiye'de hizmet veren 52 havalimanı içinde yolcu kapasitesi bakımından 22'nci sıraya kadar yükseldi. Türkiye'nin İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi belli başlı şehirleri ile KKTC'ye direkt uçuşlar gerçekleştiriliyor. Suudi Arabistan'dan da direkt uçuşlar başladı. Bu uçuşların artmasıyla Ordu'yu daha çok turist ziyaret edebilecek" diye konuştu.

2017’DE 100 UÇAK BEKLENİYOR


Körfez ülkelerine Ordu'yu tanıtım çalışması kapsamında, bu yıl Riyad'dan Ordu-Giresun Havalimanı’na 6 charter seferi gerçekleştiğini, 2017’de aynı firmanın Ordu'ya 100 uçak dolusu turist göndereceğinin sözünü de aldıklarını belirten Balkanlıoğlu "Körfez ülkelerinde sıcaktan bunalan ve çölde yaşayan insanlara yönelik tanıtımlar yaptık. Bir firma gelecek yıl 100 uçak dolusu turist gönderecek. 100 uçağın her birinde 200 yolcu gelmiş olsa 20 bin yabancı turist Ordu'ya gelmiş olacak. Dolayısıyla bu sayı daha da artacaktır. Körfez ülkelerinden Ordu'ya tanıtım amacıyla çok sayıda Arap gazeteci ve turizmci getirdik. Tanıtım çabalarımız epeydir devam ediyor. Ordu'daki yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları bizlere destek oluyorlar. Bunu da çalıştıkları basın kuruluşlarında yaptıkları haberlere yansıtıyorlar. Bu tanıtım faaliyetleriyle birlikte Ordu'ya gelen Arap turist sayısında artış oldu. Arap turistler Ordu'dan konut ve gayrimenkul almaya da başladılar. Yatırım için de yer arayışı içindeler" diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
OrduAraplar Yer Arıyor
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.