Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

Bakan Kılıç; “EURO 2024’ün en kuvvetli adayıyız”
2. FUTBOL ZİRVESİ İSTANBUL’DA TOPLANDI

Kulüpler Birliği Vakfı tarafından ikinci kez düzenlenen Futbol Zirvesi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç katıldı.

Spor Toto Süper Lig'de yer alan ekiplerin oluşturduğu Kulüpler Birliği Vakfı tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Futbol Zirvesi İstanbul’da toplandı. Zirveye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç de katıldı.
Zirve’de bir konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine siyasi yaşamının başından beri spora, sporcuya ve sporun gelişimine olan desteğinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek başladı.

“EURO 2024’ün en kuvvetli adayıyız”

Türkiye’nin EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na aday olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye’nin 14 yılda gerçekleştirdiği tesisleşme hamlesine işaret ederek şöyle dedi:

“Başbakanlık döneminizde başlatmış olduğunuz tesisleşme hamlesiyle şu anda gelmiş olduğumuz noktada 20 stadyumun inşası bitmiş olacak inşallah. 9 tanesi bitti, 14’ü devam ediyor. Ülkemizin ulaşım, konaklama alt yapısı aynı zamanda misafirperverliği ve en önemlisi de sizlerin çizmiş olduğu vizyondaki ilerlemeyle biz EURO 2024’ün en kuvvetli adayıyız. Rakibimiz Almanya ancak daha önceki yıllarda hem Dünya Şampiyonası hem de Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapmış olmasından dolayı zannediyorum ki Türkiye’nin bu anlamda şansı daha fazla. Tabii ki sadece bu anlamda değil. Daha önce zat-ı devletlerinizin, dile getirmiş olduğu gibi; Türk misafirperverliğini tüm dünyaya bir kere daha gösterme ve haykırma gücümüz olacak. Biz buna inanıyoruz.”

“Zımpara gibi sahalardan dünya klasmanında birincilikler elde eden tesislere”

Bakan Çağatay Kılıç, 2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan itibaren 2002 yılına kadar yapılan spor tesisi yatırımının 1,550 civarında olduğunu belirterek, “Sadece 2002 yılından bugüne kadar yapılan spor tesis yatırımı 1,650’yi geçmiş durumda” dedi.

“Tesis yapmak yetmez, ama tesisiniz olmazsa da sporcu yetiştirebileceğiniz yer olmaz” diyen Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın futbol oynadığı dönemlerdeki zımpara gibi, tribünleri olmayan, fiziki imkanları açısından gerçekten sıkıntılı olan sahalardan, bugün dünyanın gıptayla baktığı, yarışmalara giren ve dünya klasmanında birincilikler, ikincilikler, üçüncülükler elde eden tesislere gelindiğini vurguladı. Bu durumu “gerçekten çok büyük bir devrim” olarak nitelendiren Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Cumhurbaşkanım zatı devletlerinin spora ve sporcuya olan katkısı ve destekleri ile gerçekten çok farklı bir noktaya gelmiş durumdayız. Daha da ilerlememiz gerekiyor, amacımız da bu. Ama dünyaya bazı görüntüler gittiğinde biliyorum ki siz de çok keyif alıyorsunuz. Ve biliyorum bugün futbol arenasındayız, futbol camiasıyla bir aradayız ve çok güzel görüntüler ortaya çıkıyor. Euro 2016'nın finalinde Sayın Yıldırım Demirören beyefendi ile oradaydık. Maçta sahaya çıkarken bilmiyorum hatırlıyor musunuz ama çok ilginç bir manzara yaşandı. Sahanın içerisinde güveler bir anda zeminden çıktılar ve ortam bir anda yoğun bir şekilde güveler ile kaplandı. Euro 2016 Fransa'da olağanüstü halde yapıldı. Gördük ve izledik, sokaklarda caddelerde yoğun güvenlik önlemleri alınmış ağır silahlı makineli tüfekler ile nöbet tutan askerin gölgesi altında yapıldı. Euro 2016 ya giden yolda Fransa cumhurbaşkanının bulunduğu stadyumda Almanya ve Fransa milli maçı oynanırken 4 tane intihar bombacısı terörist, Fransa'da ortalığı birbirine kattı. Bir tanesi kapının önüne kadar geldi ve orada patlattı. Ama hiç kimse Euro 2016'nın Fransa'dan alınması gerektiğini, orada oynanmaması gerektiğini konuşmadı. Ancak ve ancak şunu söylüyoruz. Birik ve beraberlik sporun birleştirici gücü ile kurulacaksa sakın ama sakın Türkiye'ye karşı ikiyüzlü ve çifte standartlı yaklaşımlar içinde olmasınlar. Türkiye güçlü bir ülkedir. Türkiye, bölgesinde söyleyecek sözü olan ve dinlenen bir ülkedir. Türkiye'nin sesini ve sözünü yükselten politikalarla yolumuzu açtığınız için sayın Cumhurbaşkanım size şükranlarımızı sunuyoruz ve diyoruz ki 16 Nisan günü inşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ‘evet’ diyerek çok daha hızlı ve kuvvetli bir şekilde ilerleyeceğiz.”



​  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.